Φέρι μποτ τυλίχθηκε στις φλόγες – Βούτηξαν στη θάλασσα για να σωθούν( video )

4 Απριλίου 2024

Φέρι μποτ τυλίχθηκε στις φλόγες – Βούτηξαν στη θάλασσα για να σωθούν

Σκηνές πανικού έζησαν οι επιβάτες ενός φέρι μποτ που τυλίχθηκε στις φλόγες την ώρα που βρισκόταν εν πλω.

Σοκ προκαλούν τα πλάνα ενός βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου και δείχνουν ένα φέρι μποτ, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες την ώρα που βρισκόταν εν πλω προς δημοφιλή τουριστικό προορισμό ανοιχτά των ακτών της Ταϊλάνδη.

108 passengers miraculously survive as Thai ferry bursts into flames  heading to 'Death Island' - YouTube

Το πλοίο, είχε ξεκινήσει από το Σουράτ Τάνι προς το δημοφιλές τουριστικό νησί Κο Τάο και λίγο πριν φτάσει στον προορισμό του τυλίχθηκε στις φλόγες, υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι επέβαιναν σε φέρι μποτ όταν αυτό έπιασε φωτιά στα ανοικτά των ακτών της νότιας Ταϊλάνδης

People jump into the sea to escape raging ferry fire in Gulf of Thailand.  All 108 on board are safe | WFLA

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας επιβάτης άκουσε ένα κρότο και μυρίστηκε καπνό.

Πέντε λεπτά αργότερα είδαν φλόγες και καπνούς να ξεπηδούν από το μηχανοστάσιο και τότε άρχισαν όλοι στο κατάστρωμα να ουρλιάζουν, ενώ σήμανε συναγερμός. «Μόλις που προλάβαμε να φορέσουμε τα σωσίβια. Ήταν χαοτική η κατάσταση. Ο κόσμος έκλαιγε», δήλωσε  ο επιβάτης στο Associated Press.

Βίντεο που τράβηξε ο ίδιος δείχνει πολύ καπνό να αναδίδεται από το φλεγόμενο τμήμα του φέρι μποτ, οχήματα και οικογένειες με μικρά παιδιά να φορούν σωσίβια και αρκετά σκάφη να πλησιάζουν για να τους σώσουν.

Ένας άνδρας, που ταξιδέψει συχνά στο νησί Κο Τάο για δουλειά, είπε ότι πανικόβλητοι επιβάτες πήδηξαν στη θάλασσα, επειδή τα παραπλέοντα σκάφη δεν μπορούσαν να πλησιάσουν αρκετά κοντά το φέρι μποτ για το φόβο εκρήξεων. «Ο καθένας έκανε ό,τι μπορούσε για να σωθεί», είπε.

Το τμήμα δημοσίων σχέσεων της επαρχίας Σουράτ Τάνι της Ταϊλάνδης ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ότι και οι 108 επιβαίνοντες στο φέρι μποτ – εκ των οποίων οι 97 επιβάτες – διασώθηκαν χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες της Associated Press, η φωτιά ξεκίνησε από το μηχανοστάσιο, αλλά αργότερα τέθηκε υπό έλεγχο, ενώ οι Αρχές διεξάγουν έρευνα. Το φέρι μποτ, πάντως, δεν βυθίστηκε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]