Με υψηλές θερμοκρασίες οι επόμενες μέρες – Αλλάζει το σκηνικό, πότε ξεκινούν οι βροχές

4 Απριλίου 2024

Με υψηλές θερμοκρασίες οι επόμενες μέρες – Αλλάζει το σκηνικό, πότε ξεκινούν οι βροχές.

Παραμένει ανοιξιάτικο το σκηνικό του καιρού για σήμερα Πέμπτη ωστόσο από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, με βελτίωση το βράδυ.

Θα συνεχιστεί η καλοκαιρία με τη θερμοκρασία να παραμένει σε υψηλά επίπεδα και τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη. Ωστόσο αυτό το σκηνικό του καιρού δεν αναμένεται να κρατήσει πολύ καθώς έρχονται βροχές και καταιγίδες. 

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, η καλοκαιρία και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα συνεχίσουν, δημιουργώντας ένα πρώιμο καλοκαιρινό σκηνικό με θερμοκρασίες που θα φτάνουν μέχρι τέλος της εβδομάδας, 26 με 27 βαθμούς. Ειδικότερα σήμερα οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι και από τα βόρεια.

Οι βροχές όμως θα κάνουν δυναμικά την εμφάνισή τους μετά τις 10 του μήνα καθώς με τα μέχρι στιγμής δεδομένα φαίνεται ότι θα έρθουν οι βροχές που τόσο πολύ τις χρειαζόμαστε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου που ανέφερε ότι από τις 11 Απριλίου φαίνεται να επιστρέφουν οι βροχές, οι οποίες θα αυξηθούν περαιτέρω στις 12 του μήνα. Σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία, στις 12 Απριλίου οι βροχές αναμένεται να είναι πιο εντονές στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα. 

Καιρός: Παραμένουν οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες

Σήμερα Πέμπτη 4 Απριλίου 2024 προβλέπεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, με βελτίωση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 7 έως 19 βαθμούς), 10 έως 25 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 15 έως 22 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (από 7 έως 20 βαθμούς στην Ήπειρο), 12 έως 21 βαθμούς στις Κυκλάδες, 7 έως 26 βαθμούς στην Κρήτη, 12 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 14 έως 24 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό Αιγαίο έως ισχυροί 6 μποφόρ, όπου βαθμιαία μετά το μεσημέρι στο Νότιο Αιγαίο θα στραφούν σε δυτικούς ασθενείς έως μέτριους 4-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Καιρός: Με υψηλές θερμοκρασίες οι πρώτες μέρες του χρόνου - CNN.gr

Στην Αττική για σήμερα  περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριους 3-4 μποφόρ και στο Σαρωνικό σε τοπικά μέτριους 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη για σήμερα  περιμένουμε ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν κυρίως από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως 5 μποφόρ.

Ισχυροί άνεμοι σήμερα στη Θεσσαλονίκη - Μποφόρ στον Θερμαϊκό | Typosthes

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]