Έρχονται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, σε 11 δόσεις η πληρωμή

3 Απριλίου 2024

Έρχονται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, σε 11 δόσεις η πληρωμή

Μετά το πρώτο 10ήμερο του Απριλίου θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023

Τα ποσά θα αναρτηθούν στους προσωπικούς λογαριασμούς Taxisnet των ιδιοκτητών και θα πρέπει οι ίδιοι να εισέλθουν με τους κωδικούς τους στην εφαρμογή «Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade.gr) προκειμένου να αποικτήσουν την ταυτότητα πληρωμής με το συνολικό ποσό ΕΝΦΙΑ και τις μηνιαίες δόσεις που αντιστοιχούν.

Η ΑΑΔΕ έχει βάλει στο φουλ τις μηχανές, τρέχοντας τις διαδικασίες εκκαθάρισης του νέου φόρου με στόχο να αναρτήσει τα «ραβασάκια» στους προσωπικούς λογαριασμούς των φορολογούμενων, στην ψηφιακή πύλη myAADE.

Όπως αναφέρουν πηγές της ΑΑΔΕ, η προθεσμία πληρωμής της πρώτης από τις 11 μηνιαίες δόσεις του φόρου δεν αλλάζει και θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 30 Απριλίου 2024.

Οι περισσότεροι φορολογούμενοι, όπως αναφέρουν τα Νέα, θα διαπιστώσουν ότι θα κληθούν να πληρώσουν το ίδιο ποσό ΕΝΦΙΑ που κατέβαλαν το 2023, καθώς ο φόρος θα υπολογιστεί με τις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες και τις ίδιες εκπτώσεις.

 Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]