Ομίχλη, αφρικανική σκόνη και θερμόμετρο στο κόκκινο

2 Απριλίου 2024

Ομίχλη, αφρικανική σκόνη και θερμόμετρο στο «κόκκινο». Καλοκαιρινός θα είναι ο καιρός, με τον υδράργυρο να φτάνει έως τους 31 βαθμούς σε περιοχές της χώρας. Η ατμόσφαιρα αναμένεται και σήμερα αποπνικτική λόγω της αφρικανικής σκόνης. 

Για σήμερα Τρίτη 2 Απριλίου 2024 προβλέπεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα οπότε θα σχηματιστούν ομίχλες. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική. Βαθμιαία η σκόνη θα περιοριστεί στα ανατολικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 27 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 7 έως 22 βαθμούς), 13 έως 29 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 15 έως 24 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (από 7 έως 21 βαθμούς στην Ήπειρο), 13 έως 24 βαθμούς στις Κυκλάδες, 10 έως 29 βαθμούς στην Κρήτη, 13 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 17 έως 24 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Καιρός: Πότε υποχωρεί η αφρικανική σκόνη, νέο κύμα από την Κυριακή

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και τοπικά στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο μέτριοι 5 μποφόρ, όπου βαθμιαία μετά το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Στην Αττική θα έχουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς, που μετά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ασθενείς έως σχεδόν μέτριους 3-4 μποφόρ και στο Σαρωνικό σε τοπικά μέτριους 5 μποφόρ.

Συννεφιά, υψηλές θερμοκρασίες και αφρικανική σκόνη | Sofokleousin.gr

Στη Θεσσαλονίκη επίσης θα έχουμε ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και μετά το απόγευμα από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 03-04-2024
Γενικά αίθριος και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τις πρωινές ώρες τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία παρόλο που θα σημειώσει πτώση θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα βόρεια τους 21 με 23 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 04-04-2024
Γενικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά, με σταδιακή βελτίωση από το βράδυ.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05-04-2024
Γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 06-04-2024
Γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στα πελάγη τοπικά 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]