Άγιοι Ανάργυροι: Γνώριμος της Αστυνομίας ο 39χρονος δολοφόνος – Είχε εντοπιστεί με μικροποσότητα ναρκωτικών

2 Απριλίου 2024

Μετά την αποκάλυψη του Planetwebradio ότι η 28χρονη που δολοφονήθηκε είναι απο τα Άνω Λιόσια, σας αποκαλύπτουμε ότι ο 39χρονος δολοφόνος ήταν παλιός γνώριμος των αστυνομικών αρχών, άλλες τρεις φορές.

Πρώτη από την μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του η 28χρονη κοπέλα το 2020 για βιασμό και ξυλοδαρμό την οποία τελικά απέσυρε, δεύτερη το 2019 όταν είχε κατηγορηθεί για σωματικές βλάβες κι αντίσταση κατά της αρχής και τρίτη όταν εντοπίστηκε από αστυνομικούς με μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών στην κατοχή του.

Ποια η διαδικασία τώρα

Ο δράστης της δολοφονίας θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο οποίος θα του ασκήσει διώξεις. Εκτός από την μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του η 28χρονη κοπέλα το 2020 για βιασμό και ξυλοδαρμό την οποία τελικά απέσυρε, οι αστυνομικές και οι δικαστικές αρχές τον έχουν συναντήσει άλλες δύο φορές στο παρελθόν.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ – Φρουρούμενος στο ψυχιατρείο ο δράστης

Ανακοίνωση σχετικά με τη γυναικοκτονία εξέδωσε η ΕΛΑΣ όπου αναφέρει: 

Περί την 22:10 ώρα χθες (1 Απριλίου 2024) το θύμα μετέβη με οικείο της πρόσωπο στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου περιέγραψε περιστατικά τα οποία είχαν λάβει χώρα σε βάρος της κατά το παρελθόν από τον πρώην σύντροφό της και τα οποία είχε καταγγείλει στην Αστυνομία. Παράλληλα, περιέγραψε ότι την προηγούμενη και την ίδια μέρα διαπίστωσε ότι ο πρώην σύντροφός της κινούνταν έξω από την οικία της.

Κατά την παραμονή της στην Υπηρεσία δεν υπέβαλε έγκληση σε βάρος του, εκφράζοντας την επιθυμία να μεταφερθεί με περιπολικό στην οικία της.

Κατά την έξοδό της από το Αστυνομικό Τμήμα κάλεσε την Άμεση Δράση και σε κοντινή απόσταση, ενώ συνομιλούσε με τηλεφωνήτρια, παρουσία του οικείου της προσώπου, δέχθηκε αιφνίδια επίθεση από τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος με χρήση μαχαιριού την τραυμάτισε θανάσιμα και στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε.

Ο δράστης συνελήφθη και νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ψυχιατρικό νοσοκομείο των Αθηνών.

Τονίζεται ότι από το 2020 έχει καταρτιστεί οδηγός χειρισμού υποθέσεων ενδοοικογενειακής βίας, τα οποία έχουν εκπονηθεί σε συνεργασία με εισαγγελικές Αρχές. Τα πρωτόκολλα αυτά έχουν αποσταλεί σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες που χειρίζονται υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας και βρίσκονται υπό διαρκή επικαιροποίηση.

Τα πρωτόκολλα αποτελούν τη βάση διαρκούς εκπαίδευσης του αστυνομικού προσωπικού.

Μάλιστα, αυτή τη στιγμή λειτουργούν 18 επιχειρησιακά γραφεία αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας σε ολόκληρη τη χώρα, εκ των οποίων τα δύο στη Δυτική Αττική. Ήδη, δημιουργούνται άλλα 45, ώστε να υπάρχει ένα σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας.

Επιπλέον, από το 2023 τα θύματα έχουν πρόσβαση και στην ειδική εφαρμογή άμεσης και έγκαιρης ειδοποίησης της Αστυνομίας με δυνατότητα γεωεντοπισμού (Panic Button).

Όσον αφορά τώρα την 22χρονη αξιωματικό υπηρεσίας που κλήθηκε να χειριστεί τις καταγγελίες της 28χρονης κοπέλας, αλλά και τους αστυνομικούς που επιλήφθηκαν της υπόθεσης, διατάχθηκε ΕΔΕ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]