Κολωνός: Κανένα ελαφρυντικό στον Μίχο και στη μητέρα της ανήλικης η εισαγγελική πρόταση

1 Απριλίου 2024

Κολωνός: Κανένα ελαφρυντικό στον Μίχο και στη μητέρα της ανήλικης η εισαγγελική πρόταση

Να μη χορηγηθούν ελαφρυντικά στον Ηλία Μίχο και τη μητέρα της ανήλικης, φέρεται να πρότεινε πριν από λίγο στην κεκλεισμένων των θυρών δίκη για την υπόθεση του Κολωνού  εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Αντιμέτωπος με βαρύτατη ποινική μεταχείριση που φθάνει ως τα ισόβια είναι πλέον ο βασικός κατηγορούμενος στην φρικτή σεξουαλική κακοποίηση ενός ανήλικου κοριτσιού στον Κολωνό, Ηλίας Μίχος, αν υιοθετηθεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η εισαγγελική πρόταση να μην του αναγνωριστεί ούτε ένα ελαφρυντικό.

Η βαρύτητα των πράξεων του και η καταδίκη του για βαριά αδικήματα, οδήγησαν την εισαγγελέα σε πρόταση σύμφωνα με την οποία, δεν πρέπει να αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον 55χρονο ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ στον Κολωνό, που υπήρξε πρωταγωνιστής της σεξουαλικής κακοποίησης του ανήλικου κοριτσιού.

Η εισαγγελέας πρότεινε επίσης να μην αναγνωριστεί ελαφρυντικό και στη μητέρα της ανήλικης, που έχει καταδικαστεί μόνον για εκβίαση και απαλλαγεί από τις βαριές κατηγορίες της μαστροπείας, με οριακή πλειοψηφία καθώς οι ένορκοι ψήφισαν υπέρ της αθώωσης της και οι δικαστές το αντίθετο. Η μη αναγνώριση ελαφρυντικών στη μητέρα κατά την εισαγγελέα, σχετίζεται με την βαρύτητα της πράξης της να μην έχει ασκήσει την απαιτούμενη από τη θέση της εποπτεία στο ανήλικο και να το έχει αφήσει έρμαιο στις ορέξεις δραστών εγκληματικών συμπεριφορών.

Τέλος δεν αναγνωρίστηκε από την εισαγγελέα σε κανέναν καταδικασθέντα το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά τη πράξη ενώ για έναν καταδικασθέντα που φέρεται να έκανε απόπειρα αυτοκτονίας η εισαγγελέας ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Την απόφαση θα την λάβει το δικαστήριο.

Την τελική απόφαση επί των ελαφρυντικών θα τη λάβει το δικαστήριο, ενδέχεται να εκδοθεί αργά σήμερα η αύριο. Ακολούθως θα αποφασιστούν οι ποινές που θα επιβληθούν στους καταδικασθέντες

Σεπόλια: Ενοχή Μίχου για σειρά κατηγοριών και αθώωση για βιασμό προτείνει η εισαγγελέας

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ kathimerini.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]