Κούγιας για Πισπιρίγκου: Πρόκειται για μεγάλη δικαστική πλάνη – Δεν ζητήσαμε ελαφρυντικά (video)

29 Μαρτίου 2024

Κούγιας για Πισπιρίγκου: Πρόκειται για μεγάλη δικαστική πλάνη – Δεν ζητήσαμε ελαφρυντικά

Η απόφαση εκφωνήθηκε σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα με τους συγγενείς της Ρούλας Πισπιρίγκου να βρίσκονται από νωρίς στο πλευρό της.

Τη έκπληξή του για την απόφαση του δικαστηρίου για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, εξέφρασε ο συνήγορός της, Αλέξης Κούγιας, προσθέτοντας πως δεν θα ζητήσει χορήγηση ελαφρυντικών για την 35χρονη.

Από την πλευρά του, σχολιάζοντας την ομόφωνη απόφαση, ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας μίλησε για “τεράστια δικαστική πλάνη” και “δικαστικό σκάνδαλο“.

Κούγιας για Πισπιρίγκου: Η μεγαλύτερη δικαστική πλάνη παγκοσμίως – Μηνύσεις  σε δικηγόρους και δημοσιογράφους | Lykavitos.gr

«Ήταν μη αναμενόμενη, από την υπεράσπιση, απόφαση. Εγώ επιμένω πως πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και για μεγάλη δικαστική πλάνη. Είχα προειδοποιηθεί απο την αρχή απο συναδέλφους, ότι η κ. πρόεδρος, σε όποιο Μικτό Ορκωτό έχει προεδρεύσει, έχει βγάλει ποινή ισόβιας κάθειρξης. Δυστυχώς σήμερα δοκιμάστηκε η αντοχή τακτικών δικαστών, αλλά και ο θεσμός των ενόρκων. Καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας, οι ένορκοι, στην πλειονότητά τους, έδειξαν ασέβεια στη διαδικασία. Το έβλεπα σε 98 δικασίμους.

 “Είμαι άνθρωπος που ζει στο χώρο της δικαιοσύνης 50 χρόνια. Θα σεβαστώ την απόφαση της δικαιοσύνης. Είμαι σίγουρος ότι η απόφαση σε δεύτερο βαθμό θα είναι “αθώα””.

Εξεπλάγην από την απόφαση, πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και μεγάλη δικαστική πλάνη. Δεν περίμενα τέτοια απόφαση, ωστόσο πρέπει να στηρίξουμε τη δικαιοσύνη… Εχω πειστεί για την αθωότητα της και είμαι σίγουρος ότι θα δικαιωθούμε στο δεύτερο βαθμό…

Δεν υποβάλλαμε αίτημα για χορήγηση ελαφρυντικών, αποφασίζοντας από κοινού με την κατηγορούμενη να μη δεχθούμε την οποιαδήποτε ποινή…

Δεν μας ενδιέφερε η μείωση της ποινής, αλλά η ομόφωνη αθώωση. Περιμένω με νομική αγωνία την καθαρογραφή της απόφασης, να δω το σκεπτικό και σε ποιο αποδεικτικό στοιχείο βασίστηκε η απόφαση.

“Σεβόμαστε την απόφαση της δικαιοσύνης, αλλά θα καταθέσουμε έφεση σε δεύτερο βαθμό”, ανέφερε ο κ. Κούγιας. “Έχουμε και μια άλλη σοβαρή δίκη και προετοιμαζόμαστε γι’ αυτή” σημείωσε ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

protothema.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]