Σε σωφρονιστικό ίδρυμα ο “πα-Τέρας” που κλείδωσε και βίαζε επί 24 την κόρη του και έκανε 7 παιδιά μαζί της

28 Μαρτίου 2024

Σε σωφρονιστικό ίδρυμα ο “πα-Τέρας” που κλείδωσε και βίαζε επί 24 την κόρη του και έκανε 7 παιδιά μαζί της

Το 1984, στη μικρή αυστριακή πόλη Άμστετεν, ο Φριτσλ είχε κλειδώσει την 18χρονη τότε κόρη του στο κελάρι του σπιτιού του. Επί 24 χρόνια τη βίαζε και έκανε επτά παιδιά μαζί της.

Γιόσεφ Φριτζλ: To τέρας που φυλάκισε και βίαζε την κόρη του για 24 χρόνια μπορεί σύντομα να αποφυλακιστεί

Επί 24 χρόνια, ο Αυστριακός πατέρας κρατούσε την κόρη του στο υπόγειο- φυλακή του σπιτιού τους στο Άμστετεν της Αυστρίας. Τη βίασε χίλιες φορές και έκανε επτά παιδιά μαζί της.

Μία από αυτές, η μεγαλύτερη κόρη, αρρώστησε σοβαρά τον Απρίλιο του 2008, ήταν ήδη 19 ετών και δεν είχε δει ποτέ το φως της ημέρας αφού γι΄αυτό είχε «φροντίσει» ο πατέρας της. Ο Φριτσλ την πήγε στο νοσοκομείο όταν η κατάσταση της υγείας χειροτέρεψε. Εκεί η άτυχη κοπέλα κατέληξε. Ο ίδιος συνελήφθη και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη το 2009.

Όταν η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας, είχε συγκλονίσει την διεθνή κοινότητα με πολλούς να διερωτώνται, πώς όλα αυτά τα χρόνια κανείς δεν είχε πάρει είδηση- κυρίως η σύζυγός του -τις απάνθρωπες πράξεις του Αυστριακού πατέρα αλλά και το τι ακριβώς συνέβαινε μέσα στο σπίτι.

Σύμφωνα με τις αρχές, η σύζυγός του, που διέμενε στον πρώτο όροφο του σπιτιού με την υπόλοιπη οικογένεια, δεν γνώριζε τίποτα απ΄αυτά. Όταν η υπόθεση δημοσιοποιήθηκε το 2008, έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο.

On August 28, 1984, 18-year-old Elisabeth Fritzl was held prisoner by her father in a secret chamber inside the family basement where he ... | Instagram

Ο 88χρονος σήμερα πρώην ηλεκτρολόγος μηχανικός, Γιόζεφ Φριτσλ, είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη το 2009 για βιασμό, αιμομιξία και φυλάκιση της κόρης του, και των επτά παιδιών που είχε αποκτήσει μαζί της.

Η δικηγόρος του, πάντως, είχε ζητήσει να μεταφερθεί σε οίκο ευγηρίας, επικαλούμενη μια νέα ψυχιατρική έκθεση για τον 88χρονο, σύμφωνα με την οποία πάσχει από άνοια και «δεν αποτελεί πλέον κίνδυνο για το κοινό».

Ο Γιόζεφ Φριτσλ, γνωστός ως «Τέρας του Άμστετεν», αποφυλακίζεται με την δικηγόρο του να κάνει χρήση της αυστριακής νομοθεσίας, σύμφωνα με την οποία, όποιος έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, μπορεί να αποφυλακιστεί ύστερα από 15 χρόνια, υπό περιοριστικούς όρους.
Ωστόσο, ο Αυστριακός πατέρας που βίαζε κατ΄εξακολούθηση την κόρη του με την οποία απέκτησε επτά παιδιά και την είχε ως σκλάβα στο υπόγειο του σπιτιού τους, παραμένει υπό κράτηση. Απλά θα μεταφερθεί σε σωφρονιστικό ίδρυμα από την φυλακή υψίστης ασφαλείας όπου κρατείτο από το 2009.

Πριν από λίγους μήνες, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Φριτσλ μέσα στη φυλακή, είχε ισχυριστεί πως πίστευε ότι η οικογένειά του θα τον «συγχωρούσε» για τα εγκλήματά του.

Εικόνα

 Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]