Κατάρρευση γέφυρας Βαλτιμόρη, νεκροί θεωρούνται οι έξι αγνοούμενοι 

27 Μαρτίου 2024

Κατάρρευση γέφυρας Βαλτιμόρη, νεκροί θεωρούνται οι έξι αγνοούμενοι 

Νεκροί θεωρούνται από τις αμερικανικές υπηρεσίες διάσωσης τουλάχιστον 6 άνθρωποι λόγω της κατάρρευσης της γέφυρας στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ. Το Λιμενικό Σώμα που πραγματοποιεί τις έρευνες ολοκλήρωσε αργά την Τρίτη την αναζήτησή του για τους έξι εργαζόμενους σε συνεργείο συντήρησης του οδοστρώματος που βρίσκονταν πάνω στη γέφυρα “Francis Scott Key” στη Βαλτιμόρη  μετά την κατάρρευσή της όταν σε ένα από τα βάθρα της προσέκρουσε μεγάλο πλοίο μεταφοράς κοντέινερς.

Η γέφυρα μήκους 2,6 χιλιομέτρων, η οποία διαθέτει τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας και περνά πάνω από τον ποταμό Πατάπσκο, βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Βαλτιμόρης, στο Μέριλαν

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Ο Μπάιντεν δεσμεύεται ότι θα πληρώσει το  κόστος ανακατασκευής της | LiFO

Μετά την πρόσκρουση, η γέφυρα Φράνσις Σκοτ Κι κατέρρευσε στον ποταμό και έχει αποκλειστεί η πρόσβαση στο λιμάνι της Βαλτιμόρης. Ο κολοσσός των θαλάσσιων μεταφορών Maersk ανακοίνωσε ότι λόγω του συμβάντος αυτού τα πλοία του θα αποφεύγουν στο προσεχές μέλλον το λιμάνι της Βαλτιμόρης, ένα από τα πιο πολυσύχναστα των ΗΠΑ.

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται πλέον  νεκροί | SDNA
ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - ALT.gr
Βαλτιμόρη - γέφυρα: Νεκροί θεωρούνται οι 6 αγνοούμενοι | Athens Voice

Από την κατάρρευση της γέφυρας των τεσσάρων λωρίδων κυκλοφορίας, αυτοκίνητα και άνθρωποι κατέληξαν στα νερά του ποταμού. Οι διασώστες ανέσυραν δύο επιζώντες, ο ένας εκ των οποίων παραμένει στο νοσοκομείο. Αναζητούν ακόμη τουλάχιστον έξι άτομα, τα σόναρ εντόπισαν οχήματα στο βυθό του ποταμού, σε βάθος περίπου 50 μέτρων

Η προκαταρκτική έρευνα υποδηλώνει ότι επρόκειτο για ατύχημα”, είπε ο κυβερνήτης, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη ένδειξη ότι ήταν τρομοκρατική ενέργεια.

Πάνω στη γέφυρα τη στιγμή του ατυχήματος βρίσκονταν οκτώ άνθρωποι και οι έξι από αυτούς αγνοούνται, ανακοίνωσε η υπηρεσία μεταφορών. Τη στιγμή της κατάρρευσης, εργάτες επισκεύαζαν το οδόστρωμα της γέφυρας.

Μόνο το 2022 πέρασαν από εκεί περισσότερα από 750.000 οχήματα, σύμφωνα με στοιχεία της λιμενικής αρχής. Είναι επίσης ένα από τα μεγαλύτερα σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές άνθρακα.

Η σημερινή καταστροφή ίσως είναι η χειρότερη κατάρρευση γέφυρας για τις ΗΠΑ από το 2007, όταν η γέφυρα I-35W έπεσε στον ποταμό Μισισιπί, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 13 άνθρωποι. Είναι επίσης το χειρότερο ατύχημα σε γέφυρα από πρόσκρουση πλοίου τα τελευταία 40-50 χρόνια, σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Νάιτ, εμπειρογνώμονα του Ινστιτούτου Πολιτικών Μηχανικών.

Το πλοίο που προκάλεσε την κατάρρευση της γέφυρας Φράνσις Σκοτ είχε εμπλακεί και σε ένα ατύχημα στο λιμάνι της Αμβέρσας το 2016. Σύμφωνα με τις βελγικές λιμενικές αρχές, στις 11 Ιουλίου 2016 είχε προσκρούσει στην προβλήτα ενώ προσπαθούσε να αποπλεύσει από τον τερματικό σταθμό των εμπορευματοκιβωτίων στη Βόρεια Θάλασσα.

Η λιμενική αρχή δεν έδωσε άλλες διευκρινίσεις για τα αίτια του ατυχήματος αλλά ανέφερε ότι το πλοίο παρέμεινε αγκυροβολημένο για επισκευές για κάποιο διάστημα μετά την πρόσκρουση.

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Aναστέλλονται οι έρευνες διάσωσης, οι 6... | Διεθνή Ειδήσεις

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]