Συννεφιά, αφρικανική σκόνη και καταιγίδες διαδέχονται το ανοιξιάτικο σκηνικό

26 Μαρτίου 2024

Συννεφιά, αφρικανική σκόνη και καταιγίδες διαδέχονται το ανοιξιάτικο σκηνικό, οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα δυτικά και νότια.

Συννεφιά αναμένεται να επικρατήσει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σήμερα Τρίτη 26 Mαρτίου 2024 σύμφωνα  με την τελευταία πρόγνωση της ΕΜΥ, σε όλη τη χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και από τις απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ από τη νύχτα οι βροχές θα επεκταθούν και ανατολικότερα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το απόγευμα στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και βαθμιαία στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά αρχικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί έως 5 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 5 ενισχυόμενοι από το απόγευμα σε 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα βόρεια τους 17 με 19 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 20 με 23 βαθμούς και στην Κρήτη κατά τόπους τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική σήμερα προβλέπεται Λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη , με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές από το απόγευμα.  Άνεμοι:  αρχικά ασθενείς από το απόγευμα ΝΑ  4 με 6  μποφόρ.  Θερμοκρασία: έως 22 βαθμούς  

 Στην Θεσσαλονίκη προβλέπεται συννεφιά παροδικά αυξημένη  με τοπικές βροχές,  και τις βραδινές ώρες πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Α – ΝΑ  3 με  5 μποφόρΘερμοκρασία: έως 18 βαθμούς 

Την Τετάρτη Στα Δ – Κ και Β , θα  σημειωθούν  τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα πολύ γρήγορα θα περιοριστούν στα ΒΑ, και βαθμιαία θα σταματήσουν.  Στην υπόλοιπη λίγη συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν – ΝΑ  5 με 7 μποφόρ , και βαθμιαία στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Πέμπτη Σε όλη τη χώρα προβλέπεται  παροδικά αυξημένη  συννεφιά  με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες , κυρίως στα Δ , τα Β και το Α. Αιγαίο. Τα φαινόμενα μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα ΝΑ και θα σταματήσουν. Οι Άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο Δ 4 με 6 μποφόρ , στο Αιγαίο Ν 6 με 8 με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Τέλος Παρασκευή και Σάββατο Γενικά αίθριος καιρός , η θερμοκρασία σε άνοδο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]