Στα ύψη οι τιμές του κακάο – Ακριβότερα τα σοκολατένια αυγά το Πάσχα

25 Μαρτίου 2024

Στα ύψη οι τιμές του κακάο – Ακριβότερα τα σοκολατένια αυγά το Πάσχα

Οι τιμές του κακάο έχουν σκαρφαλώσει πάνω από ένα ρεκόρ που σημειώθηκε πριν από σχεδόν μισό αιώνα, κοστίζοντας στους σοκολατοποιούς, τους αρτοποιούς και τους λάτρεις της σοκολάτας.

Οι καλλιέργειες στη Δυτική Αφρική έχουν πληγεί από ασθένειες και μια σειρά ακραίων καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα η παγκόσμια αγορά να οδεύει προς μία τρίτη συνεχόμενη χρονιά ελλείμματος.

Απλησίαστα» τα σοκολατένια αυγά το Πάσχα – Στα ύψη οι διεθνείς τιμές του κακάο

Τα εργοστάσια επεξεργασίας του κακάο στην Δ. Αφρική αντιμετωπίζουν διακοπές της λειτουργίας τους και οι νέοι περιβαλλοντικοί κανονισμοί για τις εισαγωγές στην Ευρώπη ενισχύουν τα εμπόδια στην προμήθεια της πρώτης ύλης.

Η τιμή των πασχαλινών αυγών θα είναι υψηλότερη φέτος, επειδή το κόστος των κόκκων κακάο, του κύριου συστατικού της σοκολάτας, έχει αυξηθεί πολύ.

Το ράλι του κακάο επιταχύνεται λίγο πριν από το Πάσχα, μια γιορτή που σε πολλές αγορές έχει συνδεθεί με την κατανάλωση σοκολάτας. Ενώ οι παραγωγοί αγοράζουν το κακάο μήνες νωρίτερα, το ράλι αρχίζει να φαίνεται και στις τιμές στο ράφι, με ορισμένες σοκολάτες να γίνονται πιο ακριβές, μικρότερες ή να γεμίζουν με άλλες γεύσεις για να περιοριστεί ο αντίκτυπος στην τιμή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]