Ολλανδία: Ο μεγαλύτερος κήπος με τουλίπες στον κόσμο γιορτάζει τα 75α γενέθλιά του

22 Μαρτίου 2024

Ο κήπος του Κέκενχοφ (Κήπος της Ευρώπης), ο μεγαλύτερος κήπος με τουλίπες στον κόσμο, που βρίσκεται κοντά στο Άμστερνταμ, άνοιξε σήμερα τις πύλες του για την 75η επέτειο από την ίδρυσή του και αναμένει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες που θα πάνε να θαυμάσουν τους επτά εκατομμύρια βολβούς ανθέων.

Ολλανδία: Ο μεγαλύτερος κήπος με τουλίπες στον κόσμο γιορτάζει τα 75α γενέθλιά του
EL - Ολλανδία: Ο μεγαλύτερος κήπος με τουλίπες στον κόσμο έχει γενέθλια

Το πάρκο, που βρίσκεται στο Λίσε (δυτική Ολλανδία), είναι έκτασης 320 στρεμμάτων, φυτεμένων με εκατομμύρια τουλίπες όλων των χρωμάτων και άλλα λουλούδια. Αποτελεί ένα δημοφιλές αξιοθέατο στη χώρα, με 1,4 εκατομμύρια επισκέπτες τον περασμένο χρόνο.

Ο μεγαλύτερος κήπος με τουλίπες στον κόσμο γιορτάζει τα 75α γενέθλιά του -  Dnews
Οι κήποι με τις τουλίπες στην Ολλανδία: Αφιέρωμα στο Keukenhof - SuperGreeks
APTOPIX Netherlands toulipes amsterdam kipos tis evropis

«Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι και είμαι τόσο ενθουσιασμένη που παρίσταμαι στα 75α γενέθλια», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ροσέλ Μπράεβερ, ηλικίας 41 ετών.

Από την πλευρά της, η Νίσα Κασίλιγια-Ραβίντραμ, μια Ινδή τουρίστρια ηλικίας 37 ετών, δήλωσε εντούτοις πως «είναι λίγο απογοητευμένη», διότι πολλές τουλίπες δεν είχαν πλήρως ανθίσει.

Netherlands Tulips kipos tis evropis amsterdam toulipes
Keukenhof: Ο μεγαλύτερος κήπος λουλουδιών στον κόσμο!

Ο κήπος του Κέκενχοφ δημιουργήθηκε το 1949 από μια ομάδα καλλιεργητών και εξαγωγέων τουλιπών, προκειμένου να εκθέσουν τα προϊόντα τους.

Θα παραμείνει ανοικτός έως τη 12η Μάιου.

Οι καλλιεργητές των διάσημων τουλιπών της Ολλανδίας προσπαθούν με κάθε μέσο να προστατέψουν τα λουλούδια, τα οποία κινδυνεύουν με… «ισοπέδωση» λόγω των selfies!

Τα χωράφια με το εθνικό λουλούδι της χώρας, αποτελούν αγαπημένο σημείο των τουριστών, με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται ραγδαία κάθε χρόνο.

Αρκετοί από αυτούς, όμως, στην προσπάθειά τους να βγάλουν μία πετυχημένη selfie που θα συγκεντρώσει πολλά «likes» στα social mediaαγνοούν τους κανόνες και πατούν ή και… ξαπλώνουν πάνω στις τουλίπες.

Καλλιεργητής κοντά στην πόλη Noordwijkerhout έστησε φράχτη στον οποίο έγραψε το μήνυμα «Απολαύστε τα λουλούδια, σεβαστείτε την υπερηφάνεια μας», σύμφωνα με το δημοσίευμα της Guardian.

Ο ίδιος τονίζει πως οι ζημιές που προκαλούνται από τους τουρίστες είναι μεγάλες.

«Πέρσι είχα ένα οικόπεδο με ζημιές 10.000 ευρώ. Όλα ήταν καταπατημένα. Ήθελαν να βγάλουν φωτογραφίες με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο».

Τώρα, ομάδα εθελοντών, στην οποία συμμετέχουν και συνταξιούχοι αγρότες, θα προσπαθήσει να διδάξει στους επισκέπτες την ιστορία της τουλίπας.

Παράλληλα, ο ολλανδικός Οργανισμός Τουρισμού δημιούργησε έναν οδηγό με τα «πρέπει» και τα «μη» των selfies κοντά σε αγρούς με τουλίπες.

Πού να δείτε τουλίπες αυτήν την άνοιξη, πέρα από την Ολλανδία - Tripadvisor

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]