Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

22 Μαρτίου 2024

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, μικρή πτώση της θερμοκρασίας, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες

Ο καιρός για σήμερα Παρασκευή  22 Μαρτίου 2024 θα είναι βροχερός στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη με τοπικές βροχές και στα ορεινά με μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, ενώ από το απόγευμα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και το Ιόνιο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνές.

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα – Που θα βρέξει | Ρεπορτάζ και  ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, την Πολιτική

Πιο αναλυτικά, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη θα αυξηθούν. Όμβροι ή παροδικές βροχές και λίγες σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως σε ορεινά τμήματα της Ηπείρου, της Στερεάς, της Θεσσαλίας και της Πελοποννήσου και δευτερευόντως σε περιοχές της Μακεδονίας και των Επτανήσων. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 1 έως 14-16, στην Ήπειρο από 3 έως 20, στη Θεσσαλία από 3 έως 18-19 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 18-20 βαθμούς, στα Επτάνησα από 6 έως 18, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 5 έως 15-16 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 18-19 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός / Αραιές νεφώσεις την Τετάρτη με τοπικές βροχές και πτώση της  θερμοκρασίας | Αυγή

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ, αλλά στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Μετά το μεσημέρι οι νεφώσεις πρόσκαιρα θα αυξηθούν και υπάρχει μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει τοπικά. θα έχουμε διάσπαρτες μπόρες μέσα στη μέρα και κυρίως στα κεντρικά και ΒΔ τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς.

Καιρός: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις και μικρή πτώση της θερμοκρασίας  σήμερα

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, πυκνότερες από τις μεσημεριανές ώρες με πιθανότητα για πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά. θα έχουμε συννεφιά από το πρωί και μέσα στη μέρα θα έχουμε μπόρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς.

Το Σάββατο, νεφώσεις θα έχουμε στα νότια της Πελοποννήσου και στην Κρήτη και στην υπόλοιπη Ελλάδα θα έχουμε αρκετό ήλιο.

Την Κυριακή, ένα νέο πέπλο συννεφιάς θα περάσει από την χώρα και θα έχουμε τοπικές μπόρες στα δυτικά της χώρας.

Την Δευτέρα, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, θα έχουμε πρόσκαιρες και μικρής διάρκειας μπόρες νωρίς το πρωί σε Ηπειρο, Δυτική Θεσσαλία και Στερεά, Ευρυτανία και Φωκίδα, αλλά και στη Πελοπόννησο.
Μέσα στην ημέρα όμως ο καιρός θα ανοίξει γρήγορα και θα έχουμε ηλιοφάνεια.

Την Τρίτη, θα έχουμε λιακάδα το πρωί, αλλά θα έχουμε βροχές στα δυτικά, κεντρικά και τα νότια με τους νοτιάδες να φτάνουν τα 6 και 7 μποφόρ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]