Σοκ στην Ισπανία: Πέταξαν μετανάστες στη θάλασσα με θαλασσοταραχή και πνίγηκαν

19 Μαρτίου 2024

Σοκ στην Ισπανία: Πέταξαν μετανάστες στη θάλασσα με θαλασσοταραχή και πνίγηκαν, τους εξανάγκασαν να πηδήξουν στη θάλασσα,  σε ένα σημείο με ισχυρά ρεύματα, μολονότι γνώριζαν ότι πολλοί από αυτούς δεν ήξεραν κολύμπι.

Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε τρία άτομα που κατηγορούνται ότι πέταξαν στη θάλασσα μετανάστες, με αποτέλεσμα πέντε από αυτούς να πνιγούν, τον περασμένο Νοέμβριο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, δύο άνδρες και μία γυναίκα συνελήφθησαν στην περιοχή του Αλγεθίρας με την κατηγορία ότι εξανάγκασαν τους μετανάστες, απειλώντας τους με ένα μαχαίρι, να πηδήξουν στη θάλασσα, σε ένα σημείο με ισχυρά ρεύματα, μολονότι γνώριζαν ότι πολλοί από αυτούς δεν ήξεραν κολύμπι. Πιστεύεται ότι οι τρεις ύποπτοι είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Σε πλάνα που αναρτήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης τον περασμένο Νοέμβριο διακρίνεται ένα φουσκωτό να κάνει κύκλους, εν μέσω θαλασσοταραχής, και κάποιους επιβαίνοντες να σπρώχνουν άλλους στη θάλασσα. Η αστυνομία, που προέβη στις συλλήψεις αφού εντόπισε το σκάφος, ανέφερε ότι επέβαιναν τουλάχιστον 37 μετανάστες, οι οποίοι είχαν πληρώσει από 3.000 έως 12.000 ευρώ ο καθένας, για να μεταφερθούν από την Κενίτρα του Μαρόκου στο Κάδιξ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]