Πατρινό καρναβάλι: 265 περιστατικά μέθης και μικροτραυματισμών – 43 συλλήψεις η ΕΛΑΣ

18 Μαρτίου 2024

Πατρινό καρναβάλι: 265 περιστατικά μέθης και μικροτραυματισμών – 43 συλλήψεις η ΕΛΑΣ, 60 περιστατικά και στο καρναβάλι της Ξάνθης

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο Ερυθρός Σταυρός, η 6 ΥΠΕ και περισσότεροι από 200 εθελοντές για την αντιμετώπιση περιστατικών μέθης και μικροτραυματισμών κατά τη διάρκεια του πατρινού καρναβαλιού. Διακόσια σαράντα έξι περιστατικά μέθης και τραυματισμών κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μέχρι στιγμής στο τριήμερο καρναβάλι της Πάτρας, οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού.

Καρναβάλι Πάτρας: Πάνω από 200 περιστατικά μέθης και τραυματισμών μέχρι στιγμής - karnavali patras: pano apo 200 peristatika methis kai travmatismon mechri stigmis
Πάτρα - Καρναβάλι: 250 περιστατικά μέθης και τραυματισμών κλήθηκε να διαχειριστεί ο Ερυθρός Σταυρός - ertnews.gr

Από τα περιστατικά αυτά, μάλιστα, τα πέντε αξιολογήθηκε ότι έπρεπε να μεταφερθούν στα νοσοκομεία της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, σύμφωνα με το iefimerida.gr, έχουν στήσει επιχειρησιακό κέντρο στην πλατεία Γεωργίου προκειμένου να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες σε όσους τις χρειαστούν τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα σε εφημερία θα βρίσκονται μέχρι και το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας και τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, το «Άγιος Ανδρέας» και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Να σημειωθεί ότι προέκυψαν 60 περιστατικά και στο καρναβάλι της Ξάνθης.

Καρναβάλι Πάτρας: 45 περιστατικά μέθης μόνο χθες - Σε εφημερία όλο το τριήμερο τα νοσοκομεία

124 προσαγωγές και 43 συλλήψεις κατά τη διάρκεια ελέγχων

Παράλληλα, αυξημένα μέτρα ασφαλείας έχει λάβει η Αστυνομία στην Πάτρα για το Πατρινό καρναβάλι και στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιεί συνεχείς ελέγχους, για την αποτροπή κλοπών, διακίνησης ναρκωτικών και καταπολέμησης του παρεμπορίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά την πρώτη ημέρα της κορύφωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων, ελέχθησαν 1.052 άτομα, εκ των οποίων 124 προσήχθησαν στα αστυνομικά τμήματα, όπου συνελήφθησαν τελικά 43 άτομα.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν 30 άτομα για κατοχή ναρκωτικών, έξι για υπαίθριο εμπόριο, διότι δεν είχαν την απαιτούμενη άδεια, πέντε άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί βεγγαλικών, ένα άτομο για κλοπή και ακόμη ένα άτομο για παραβίαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]