Πατρινό Καρναβάλι 2024: Ρεκόρ με πάνω από 60.000 καρναβαλιστές – Στους δρόμους απόψε τα άρματα

16 Μαρτίου 2024

Πατρινό Καρναβάλι 2024: Ρεκόρ με πάνω από 60.000 καρναβαλιστές – Στους δρόμους απόψε τα άρματα

Η Πάτρα έχει αρχίζει να κατακλύζεται από χιλιάδες επισκέπτες που θέλουν να ζήσουν από κοντά το πατρινό καρναβάλι και συμμετάσχουν στην μεγάλη γιορτή.

Πατρινό καρναβάλι 2024: Εντυπωσιακές εικόνες από την έναρξη

Ειδικότερα, η πληρότητα στα ξενοδοχεία της πόλης αγγίζει το 100%, ενώ και τα ξενοδοχεία που βρίσκονται σχετικά κοντά στην Πάτρα παρουσιάζουν πολύ μεγάλες πληρότητες.

Λόγω λοιπόν της έλευσης μεγάλου αριθμού επισκεπτών έχουν ήδη ληφθεί μέτρα, με σκοπό να μην δημιουργηθούν προβλήματα.

Χιλιάδες επισκέπτες από όλη τη χώρα αναμένονται από σήμερα στην Αχαϊκή πρωτεύουσα ενόψει των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού. Περισσότεροι από 60.000 καρναβαλιστές με 181 πληρώματα , ξεπερνώντας φέτος κάθε προηγούμενο , θα ξεχυθούν στους δρόμους στις μεγάλες παρελάσεις σύμφωνα με τα στοιχεία του Δήμου Πατρέων.

Κουρή | Φαντασμαγορικό το Πατρινό Καρναβάλι 2024 - ValueNews.gr

Κορυφώνονται σήμερα Σάββατο (16.03.24) και αύριο Κυριακή, οι εκδηλώσεις του Πατρινού καρναβαλιού, με τις δύο μεγάλες παρελάσεις, στις οποίες θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 60.000 καρναβαλιστές, μέλη των 181 πληρωμάτων του «Κρυμμένου Θησαυρού».

Ήδη, η πόλη ζει σε έντονους και αμείωτους καρναβαλικούς ρυθμούς, με χιλιάδες καρναβαλιστές και επισκέπτες να απολαμβάνουν στιγμές διασκέδασης και ξεγνοιασιάς, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι και το βράδυ της Κυριακής, που θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης και το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου.

Η πρώτη μεγάλη παρέλαση θα ξεκινήσει στις 6:30 το απόγευμα. Η συγκεκριμένη παρέλαση ονομάζεται ποδαράτη, επειδή δεν παρουσιάζονται οι κατασκευές και τα άρματα των πληρωμάτων του «Κρυμμένου Θησαυρού», αλλά παρελαύνουν μόνο τα μέλη τους με τις στολές τους, οι οποίες φωτίζονται καρναβαλικά.

Πατρινό καρναβάλι: Έκαψαν τον βασιλιά Καρνάβαλο στο λιμάνι - Έκαναν τη νύχτα μέρα!

Η δεύτερη μεγάλη παρέλαση θα ξεκινήσει αύριο στις 2 μετά το μεσημέρι και θα παρουσιαστεί ένα εντυπωσιακό πανόραμα χρωμάτων, φαντασίας, έμπνευσης και δημιουργίας.

Στο τέλος της μεγάλης παρέλασης της Κυριακής θα παρελάσουν τα άρματα του σοκολατοπόλεμου, με τις σοκολατορίψεις να κρατούν ζωντανό το παραδοσιακό έθιμο.

Η καρναβαλική παρέλαση, θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ – 3 και το ERTFLIX, με παρουσιαστές την δημοσιογράφο, Νατάσσα Τραγουστή και τον ηθοποιό, Γιώργο Λογαρά.

Πατρινό καρναβάλι 2024: Εντυπωσιακές εικόνες από την έναρξη

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]