Καθαρά Δευτέρα: Τα καλύτερα μέρη της Αθήνας για να πετάξεις το χαρταετό σου

16 Μαρτίου 2024

Καθαρά Δευτέρα: Τα καλύτερα μέρη της Αθήνας για να το χαρταετό σου

Η Καθαρά Δευτέρα είναι προ των πυλών και παρόλο που πολλοί Αθηναίοι έχουν αποφασίσει να εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα για το τριήμερο, αρκετοί είναι και εκείνοι που θα μείνουν πίσω, λόγω έλλειψης χρόνου, χρημάτων ή και διάθεσης.

Η παράδοση για το πέταγμα του χαρταετού δεν συνεπάγεται απαραίτητα και την φυγή από την Αθήνα, καθώς και εδώ μπορεί κανείς να απολαύσει αυτήν την αγαπημένη συνήθεια μικρών και μεγάλων.

Στην Αθήνα υπάρχουν αρκετές επιλογές με όμορφη θέα και καθαρό αέρα είτε κοντά στην θάλασσα είτε και σε κάποιο από τα βουνά του λεκανοπεδίου.

Καθαρά Δευτέρα: Σε βουνά, πάρκα και παραλίες το καθιερωμένο πέταγμα του χαρταετού -Δείτε εικόνες - iefimerida.gr

Το πάρκο Αντώνης Τρίτσης των Δήμων Ιλίου και Αγίων Αναργύρων-Καματερού

Στη Δυτική μεριά της Αττικής σε μια έκταση περίπου 1.200 στρεμμάτων το πάρκο Αντώνης Τρίτσης,  ένα μοναδικό σημείο φιλοξενίας πουλιών στην Αθήνα, με μεγάλη ποικιλομορφία της βλάστησης, αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για  την Καθαρά Δευτέρα για όσους ζουν εκεί κοντά και όχι μόνο.

Ανδρέας Λεωτσάκος: Η αναγέννηση του Πάρκου Τρίτση έχει ξεκινήσει - natura nrg

Το Άλσος Συγγρού στο Μαρούσι  

Πιο κοντά και στο κέντρο της Αθήνας είναι το άλσος Συγγρού στο Μαρούσι, καταλαµβάνει μια έκταση 950 στρεμμάτων με πεύκα, φυτά, χαραγμένα μονοπάτια για περιπάτους και ποδήλατο, αλλά και με σημεία που είναι ανοιχτά χωρίς δέντρα και ενδείκνυται για το πέταγμα του αετούς σας.

Άλσος Συγγρού - Μαρούσι

Ο Λόφος Φιλοπάππου

Ο Λόφος Φιλοπάππου, είναι μια διαχρονική επιλογή για τους Αθηναίους για πέταγμα αετού, και έχει και για μαγευτική θέα το καμάρι της Αθήνας,  την Ακρόπολη!

ΛΟΦΟΣ ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΑΘΗΝΑ

Το Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι

Το Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι είναι ένα  υπέροχο καταπράσινο με πολλές επιλογές από τον να πιείτε χαλαρά το καφεδάκι σας, να κάνετε τις αθλητικές δραστηριότητες και φυσικά είναι ιδανικό μέρος  για να πετάξετε τον χαρταετό σας, σημείο το οποίο είναι γνωστό ότι κάθε χρόνο την Καθαρά Δευτέρα μαζεύεται πλήθος κόσμου από όλο τον νομό.

ΑΛΣΟΣ ΒΕΪΚΟΥ

Το Πάρκο στρατού στο Γουδή

Το Πάρκο στρατού στο Γουδή, έχει διαμορφωθεί σε ένα οργανωμένο χώρο για αθλητικές αποδράσεις και είναι ιδανικός για να πετάξετε τον χαρταετό σας καθώς υπάρχουν πολλά σημεία που ενδείκνυνται. Αν ψάχνετε την είσοδο θα την βρείτε από την Λεωφόρο Κατεχάκη.

Ποιο είναι το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδί για το οποίο συνεδριάζει ο Τσίπρας [εικόνες] - iefimerida.gr

Το Άλσος Τατοΐου στην Πάρνηθα

Το Άλσος Τατοΐου στην Πάρνηθα, με τα βασιλικά ανάκτορα είναι ανοιχτό για το κοινό από νωρίς το πρωί μέχρι να δύσει ο ήλιος και αποτελεί ιδανικό προορισμό για το πέταγμα του χαρταετού, καθώς εκεί θα βρείτε μεγάλα ανοίγματα για να χαρείτε τον αετός να πηγαίνει ψηλά.  Μόνο μην ξεχάσετε να πάρετε νεράκι και κανένα σνακ γιατί δεν υπάρχουν κοντά καταστήματα.

Πάρνηθα - Wikiwand

Στο Δήμο Καισαριανής – Ξύλινα, πάρκο του Άη Γιάννη

Το πάρκο του Άη Γιάννη, γνωστό και ως «Ξύλινα», στην Καισαριανή –θα το βρείτε ανηφορίζοντας την λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως- είναι ένα ακόμη μέρος σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της Αθήνας, όπου μπορείτε να πετάξετε τον χαρταετό σας και να γιορτάσετε την Καθαρά Δευτέρα. Εκτός από πολύ πράσινο και όμορφα μονοπάτια για περίπατο, στον χώρο υπάρχει επίσης παιδότοπος με κούνιες και άλλες κατασκευές για παιχνίδι και διασκέδαση, καθώς και αναψυκτήριο με υπαίθριο χώρο αλλά και χειμερινή αίθουσα.

Στην Καισαριανή οι άνθρωποι λένε ακόμα «καλημέρα» απ' το παράθυρο | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Το Πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου στην Νέα Ερυθραία

Το Πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου στην Νέα Ερυθραία, είναι ιδανικό μέρος για την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024 καθώς  ο Δήμος Κηφισιάς διοργανώνει εκδήλωση για να εορταστούν τα Κούλουμα, με την είσοδο ελεύθερη  για το κοινό.

Εκεί εκτός από το πέταγμα του χαρταετού σας θα μπορέσετε να απολαύσετε και τα σαρακοστιανά εδέσματα με κρασί και χορό.

ΠΑΡΚΟ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ / Ν. ΚΡΙΚΟΥ-Χ.ΝΤΑΡΑΓΙΑΝΝH / ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: Π. ΛΟΥΚΑΚΟΥ, Τ.ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ - Archisearch

Στην παραλία της Φρεαττύδας στον Πειραιά

Για όσους τώρα θέλουν να πετάξουν το χαρταετό τους κοντά στην θάλασσα, ιδανικό μέρος για φέτος είναι η παραλία της Φρεαττύδας στον Πειραιά. 

Ο Δήμος Πειραιά, με την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός οργανώνουν ένα παραδοσιακό και λαϊκό γλέντι με τη Γωγώ Τσαμπά  με σαρακοστιανά εδέσματα, κρασί και χορό για όσους θέλουν να γιορτάσουν τα κούλουμα δίπλα στο κύμα.

Δήμος Πειραιά: Εργασίες καθαρισμού στις παραλίες Βοτσαλάκια και Φρεαττύδα - ΤΟ ΒΗΜΑ

Οι επιλογές δικές σας διάθεση να υπάρχει και αντοχές, για να πετάξετε τον αετός ψηλότερα «Όποιος δεν έπαιξε ποτέ του με χαρταετό δεν κοίταξε όσο χρειάζεται ψηλά. Όποιος δεν ένοιωσε την αντίσταση της καλούμπας, δεν κατάλαβε τη δύναμη του αέρα.», αναφέρει ο λαογράφος Δημ. Λουκάτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]