Συννεφιασμένος καιρός με τοπικές βροχές – Σε ποιες περιοχές θα βρέχει το τριήμερο

15 Μαρτίου 2024

Συννεφιασμένος καιρός με τοπικές βροχές, σε ποιες περιοχές θα βρέχει το τριήμερο

Συννεφιασμένος θα είναι σήμερα ο καιρός ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές και πιθανό και εκδήλωση μεμονωμένης σύντομης καταιγίδας,  ενώ το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές.

Για σήμερα Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024, αναμένονται στη βορειοανατολική χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ μετά το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Έκπτωση έως -70% στα γυαλιά ηλίου Calvin Klein!

Ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα: Νέα διχογνωμία μετεωρολόγων | Proson

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία σήμερα Παρασκευή 15 Μαρτίου θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 18, στην Ήπειρο από 2 έως 19, στη Θεσσαλία από 3 έως 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 18-20 βαθμούς, στα Επτάνησα από 7 έως 18 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 18-20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ, στρεφόμενοι προοδευτικά στα βόρεια σε νοτιοανατολικούς με εντάσεις έως 4 μποφόρ και στα νότια σε δυτικούς με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ και τοπικά στα νότια τμήματα 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στα ορεινά. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς.

Καθαρά Δευτέρα: Με τι καιρό θα πετάξουμε χαρταετό -Τι δείχνουν τα πρώτα  στοιχεία [βίντεο] - iefimerida.gr

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς.

Ο καιρός το Σάββατο

Αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Κρήτη και θα εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά τμήματα.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου

Πού θα βρέχει την Κυριακή της Αποκριάς

Αυξημένες νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα τμήματα, πλην της Θράκης και της ανατολικής νησιωτικής χώρας. Από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη σχεδόν τη χώρα, ενώ ασθενή τοπικά φαινόμενα θα διατηρηθούν στην κεντρική Μακεδονία και την Κρήτη.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα πελάγη έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα και τις Απόκριες – Πότε και πού θα βρέξει -  eviathema.gr

Ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα

Στη νότια νησιωτική χώρα και κυρίως στην Κρήτη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι τις απογευματινές ώρες.
Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]