Δημοσκόπηση GPO: Άνετο προβάδισμα για ΝΔ, στη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ – Τα ποσοστά

15 Μαρτίου 2024

Δημοσκόπηση GPO: Άνετο προβάδισμα για ΝΔ, στη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ – Τα ποσοστά

Προβάδισμα 20,5 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία σε νέα δημοσκόπηση της GPO για τον τηλεοπτικό σταθμό STAR, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεπερνά το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Mάχη ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ για τη δεύτερη θέση, ενώ έκπληξη θεωρείται η καταγραφή του κόμματος «Δημοκράτες» του Ανδρέα Λοβέρδου

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία αποτυπώνει άνετο προβάδισμα 20,5 μονάδων καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 34,8%. Ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στην δεύτερη θέση με 14,3% έναντι 13,9% του ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει ποσοστό 9,5%, η Ελληνική Λύση 8% και ακολουθούν Νίκη 3,4%, Νέα Αριστερά 3%, Πλεύση Ελευθερίας 2,9%, Δημοκράτες -Α.Λοβέρδος 2,6%, Μέρα 25 2,3% και Σπαρτιάτες 1,8%.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 42,5% και στην δεύτερη θέση περνά ο Στέφανος Κασσελάκης με 12% . Σε απόσταση αναπνοής με 11,8% ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Το 61,2% των πολιτών θεωρεί ότι ο Στ. Κασσελάκης μετά το συνέδριο του κόμματος του αποδυναμώθηκε και μάλλον αποδυναμώθηκε.

Αντίθετα μεταξύ όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ το 69,8% εκτιμά ότι ο Στ. Κασσελάκης ενισχύθηκε και μάλλον ενισχύθηκε.

Το 67,8% των πολιτών θεωρεί ότι οι τελευταίες παρεμβάσεις του Α. Τσίπρα είχαν σκοπό να αποδυναμώσουν και μάλλον να αποδυναμώσουν τον Στ. Κασσελάκη.

Το ποσοστό αυτό είναι πλειοψηφικό με 46,2% και μεταξύ όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.

Ως προς τα κριτήρια της ψήφου των ευρωεκλογών, το 53,9% δηλώνει ότι θα επηρεαστεί περισσότερο από τα θέματα εσωτερικής επικαιρότητας, το 26,1% από τις προσωπικότητες των υποψηφίων και μόνο το 18.8% θα επηρεαστεί από τα ευρωπαϊκά θέματα.

Το 42,1% θέλει στις ευρωεκλογές να στείλει μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση, το 35,4% να στηρίξει το κόμμα που συνήθως επιλέγει και το 17,5% να στηρίξει την κυβέρνηση.

Τέλος, το 40.6% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι είναι πολύ και αρκετά πιθανό στις ευρωεκλογές να ψηφίσει διαφορετικό κόμμα από αυτό που ψήφισε στις τελευταίες εθνικές εκλογές, ενώ το 57,3% το θεωρεί λίγο ή καθόλου πιθανό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]