Κολωνός: Οργή από την πρόταση της εισαγγελέα για την απαλλαγή του Μίχου για βιασμό της 12χρονης

14 Μαρτίου 2024

Κολωνός: Οργή από την πρόταση της εισαγγελέα για την απαλλαγή του Μίχου για βιασμό της 12χρονης

Σφοδρές αντιδράσεις μετά την πρόταση από την εισαγγελέα για ποινή χάδι στον Ηλία Μίχο, στη δίκη για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό. Μάλιστα, συλλογικότητες καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον σταθμό του μετρό Σεπόλια.

Έκπτωση έως -70% στα γυαλιά ηλίου Calvin Klein!

Η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του Μίχου και για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων. Συγκεκριμένα ζήτησε την ενοχή του 55χρονου για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο, αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία αλλά και για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται, καθώς και για οπλοκατοχή. Αντιθέτως, ζήτησε να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών για βιασμό του παιδιού, για μαστροπεία σε οίκους ανοχής και για μαστροπεία μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση πορνικών εσόδων.

Ως προς τον δεύτερο βασικό κατηγορούμενο γνωστό ως «Μιχάλη» ζητήθηκε να κριθεί ένοχος για διακεκριμένη μαστροπεία προσώπου νεότερου 15 ετών με σκοπό κέρδους και για διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκου κάτω των 12 ετών.

Τέλος, ζητήθηκε η αθώωση του για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής καθώς φέρεται να υποστηρίχθηκε ότι δεν προέκυψε ότι συναντήθηκε ερωτικά με τη 12χρονη.

Ο Απόστολος Λύτρας δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης είπε: “Η κ. εισαγγελέας όχι μόνο μας αιφνιδίασε, αλλά είναι μια πρόταση απαράδεκτη”

“Ανέφερε ότι δέχεται πράγματι αυτά που είπε η 12χρονη και ξαφνικά αφού τα δέχεται έχουμε απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τον πρώτο κατηγορούμενο για τον βιασμό. Άρα πώς τα δέχεται όταν η ίδια η ανήλικη είπε ότι τη βίαζε και μάλιστα με περιγραφή που έκανε;”.

Όπως λέει ο κ. Λύτρας, “η εισαγγελέας ζήτησε την τιμωρία του πρώτου κατηγορούμενου για τη μαστροπεία αλλά όχι με οικονομικό αντάλλαγμα, αλλά με διευκόλυνση. Η 12χρονη είχε αναφέρει ότι ο πρώτος κατηγορούμενος την πήγαινε και σε οίκους ανοχής, που και αυτό η κ. εισαγγελέας ουσιαστικά το έβγαλε από το κάδρο για τον πρώτο των κατηγορουμένων και ουσιαστικά επιρρίπτει το θέμα της μαστροπείας στη μητέρα”.

Ο κ. Λύτρας πρόσθεσε: “Θα σας αποκαλύψω ότι εξετάστηκε ψυχολόγος καθηγήτρια του πανεπιστημίου, η παιδοψυχίατρος που παρακολουθεί την ανήλικη εδώ και 2 χρόνια και ένας άλλος ψυχίατρος. Όλοι οι ειδικοί είπαν ότι το παιδί λέει την αλήθεια σε σχέση με τον πρώτο κατηγορούμενο και ότι λέει την αλήθεια για τη μητέρα της. Το έχουν ξεψαχνίσει το παιδί οι ειδικοί. Και έρχεται τώρα μια εισαγγελική πρόταση χωρίς να έχει καμία αναφορά… Δεν το έχω ξαναδεί αυτό”.

Στο άκουσμα της είδησης για την απαλλαγή στον Ηλ. Μίχο, πολλοί στο X ξέσπασαν σε σχόλια:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]