Μίλησε με τη νεκρή μητέρα της χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη και η εμπειρία ήταν τρομακτική

14 Μαρτίου 2024

Μίλησε με τη νεκρή μητέρα της χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη και η εμπειρία ήταν τρομακτική

Η επικοινωνία με τους νεκρούς μπορεί να είναι αδύνατη, αλλά μια γυναίκα το «πέτυχε» εν μέρει, αφού χρησιμοποίησε εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης για να μιλήσει στη μητέρα της που πέθανε πριν από χρόνια.

Έκπτωση έως -70% στα γυαλιά ηλίου Calvin Klein!

Η Γερμανίδα Sirine Malas έχασε τη 82χρονη μητέρα της το 2018, λόγω νεφρικής ανεπάρκειας και έκτοτε έδινε μάχη με το πένθος της, καθώς έπεσε πολύ ψυχολογικά, τη στιγμή που έπρεπε να μεγαλώσει τη νεογέννητη κόρη της.

Μίλησε με τη νεκρή μητέρα της χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη και η εμπειρία ήταν τρομακτική

«Πέθανε η μητέρα μου και μετά από λίγο καιρό έγινα μαμά, δεν πρόλαβα να πενθήσω κανονικά», είπε και σημείωσε πως «η μαμά μου ήταν τα πάντα για εμένα. Ο βράχος και ο καθοδηγητής μου. Ήταν εκεί σε όλες τις δύσκολες αποφάσεις».

Έτσι, αποφάσισε να μιλήσει μια τελευταία φορά μαζί της, προκειμένου να κάνει μια νέα αρχή στη ζωή της. Σύμφωνα με τη, New York Post η γυναίκα εγγράφηκε στην εφαρμογή Project December, που χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να προσομοιώσει τους νεκρούς, σαν να μην πέθαναν ποτέ.

Καταχώρησε λοιπόν, τα βασικά στοιχεία της μητέρας της, όπως ηλικία και τόπος καταγωγής, ενώ πρόσθεσε και λεπτομέρειες, όπως τα χόμπι που είχε, ο τρόπος που μιλούσε και ούτω καθεξής.

«Ήταν τρομακτική εμπειρία. Έμοιαζε σαν να μιλούσα κανονικά μαζί της. Μάλιστα, όταν με αποκάλεσε με το παρατσούκλι μου, που δεν είχα καταχωρήσει, φρίκαρα, ανατρίχιασα ολόκληρη», είπε η Sirine.

Εντούτοις, σημείωσε ότι στα γραπτά μηνύματα που αντάλλαξε με το chatbot, υπήρχαν αρκετά σημεία που μαρτυρούσαν πως η όλη διαδικασία είναι ψεύτικη και όχι αληθινή, κάτι αρκετά θετικό για εκείνη.

Έκτοτε, υποστήριξε πως μπόρεσε να πενθήσει τη μητέρα της και να προχωρήσει, ωστόσο προειδοποίησε τους ανθρώπους για τη χρήση της συγκεκριμένης εφαρμογής. «Δεν το έκανα για να φέρω πίσω τους νεκρούς, αλλά για να συνειδητοποιήσω πως έφυγαν από δίπλα μας. Συνιστώ προσοχή σε όλους, γιατί είναι εύκολο να παρασυρθείς και να βρεις αποκούμπι, κάτι που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση».

newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]