Μητσοτάκης: Και επίσημα τέλος στα σενάρια για έκτακτο «Δώρο Πάσχα 2024»

12 Μαρτίου 2024

Μητσοτάκης: Και επίσημα τέλος στα σενάρια για έκτακτο «Δώρο Πάσχα 2024»,Δεν θα δώσουμε επίδομα Πάσχα στους οικονομικά ασθενέστερους, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική συνέντευξη στον Σκάι

Τέλος στα σενάρια για την καταβολή του επιδόματος Πάσχα έβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς όπως είπε, δεν θα δοθεί διότι είναι δύσκολο λόγω των δημοσιονομικών περιθωρίων. Συμπλήρωσε πως «θα ήταν πολύ εύκολο να πω “εκλογές έρχονται, δώσε κάτι” αλλά δεν θα το κάνω».

Έχουμε ήδη κάνει παρεμβάσεις, όπως οι υπερωρίες στους γιατρούς. Εάν μπορούμε να κάνουμε κάτι θα πρέπει να το κάνουμε απολογιστικά στο τέλος του χρόνου. Θα ήταν πολύ εύκολο να πω, εκλογές έρχονται, δώσε κάτι, αλλά δε θα το κάνω… Δε θα δώσουμε επίδομα Πάσχα. Θέλω να είμαι απολύτως σαφής”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπογράμμισε πως έχουμε έναν δύσκολο προϋπολογισμό να υλοποιήσουμε και πρέπει να είμαστε σίγουροι και πρόσθεσε πως εάν κάνουμε κάτι, θα το κάνουμε απολογιστικά, στο τέλος του χρόνου.

Παράλληλα, μεταξύ άλλων, σημείωσε:

– Το ζήτημα της ακρίβειας είναι το πρώτο πρόβλημα των οικογενειών. Απαντάμε με αυξήσεις μισθών. Ήδη από το 2019 οι μισθοί έχουν αυξηθεί κατά 19%…Έχουμε επιβάλει πρόστιμα που ξεπερνούν τα 15 δισεκατομμύρια ευρώ…Και τα πρόστιμα αυτά εισπράττονται…

– Στρέφουμε πάντα την προσοχή μας στους πιο αδύναμους. Πάντα αυτούς στηρίζουμε. Η αύξηση του κατώτατου μισθού, που θα ανακοινωθεί εντός του Μαρτίου συμπαρασύρει επιδόματα, τριετίες. Θα είναι πάνω από τα 800 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]