Ανατροπή στην Eurovision – Τεράστια αλλαγή στον τρόπο ψηφοφορίας

12 Μαρτίου 2024

Ανατροπή στην Eurovision τεράστια αλλαγή στον τρόπο ψηφοφορίας, τα πάνω-κάτω προκαλεί στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision, η ανακοίνωση των διοργανωτών τη Δευτέρα (11/03) που περιλαμβάνει μια σημαντική αλλαγή στους κανόνες.

Σε μια πρωτοποριακή ανακοίνωση, οι υπεύθυνοι του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision παρουσίασαν μια σημαντική αναμόρφωση του συστήματος ψηφοφορίας για τον επερχόμενο τελικό του 2024 που θα διεξαχθεί στο Μάλμε της Σουηδίας.

Μετά τη θριαμβευτική νίκη της Loreen στον τελικό του 2023 στο Λίβερπουλ, η προσμονή για τον μουσικό διαγωνισμό είναι μεγάλη. Ιστορικά, η διαδικασία ψηφοφορίας επέτρεπε στους τηλεθεατές να ψηφίσουν τα αγαπημένα τους συγκροτήματα μόνο μετά την ολοκλήρωση όλων των εμφανίσεων, τόσο στους ημιτελικούς όσο και στον τελικό. Ωστόσο, σε μια προσπάθεια να βελτιώσουν την εμπειρία των θεατών, τα αφεντικά της Eurovision εισήγαγαν μια νέα προσέγγιση για τον διαγωνισμό του 2024.

Σύμφωνα με το νέο σύστημα, η ψηφοφορία θα ξεκινήσει με την έναρξη του σόου, επιτρέποντας στους θαυμαστές να υποστηρίξουν τα αγαπημένα τους acts καθ’ όλη τη διάρκεια των ζωντανών εμφανίσεων. Αυτή η σημαντική αλλαγή έχει σχεδιαστεί για να μετριάσει την προκατάληψη που συνδέεται με τη σειρά των διαγωνιζόμενων και να συμπυκνώσει τη συνολική διάρκεια του σόου, εξασφαλίζοντας μια πιο δυναμική και ελκυστική εμπειρία για τους θεατές σε όλο τον κόσμο.

Loreen

Επιπλέον, σε μια κίνηση για την παγκοσμιοποίηση της εμπειρίας της Eurovision, οι θεατές από χώρες που δεν συμμετέχουν στον διαγωνισμό, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, θα έχουν πλέον την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη διαδικασία ψηφοφορίας. Θα τους δοθεί ένα 24ωρο περιθώριο για να ψηφίσουν πριν από κάθε ένα από τα τρία ζωντανά σόου, μια απόφαση που η εκτελεστική παραγωγός Ebba Adielsson πιστεύει ότι θα προωθήσει ένα πιο περιεκτικό περιβάλλον για τους διεθνείς οπαδούς. «Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία να εμπλακούν οι θεατές από την αρχή», εξήγησε η Adielsson, τονίζοντας την επιθυμία να επιτραπεί η άμεση ψηφοφορία για τις αγαπημένες ερμηνείες.

Αντλώντας έμπνευση από τον εθνικό τελικό της Σουηδίας, το «Melodifestivalen», το οποίο εφάρμοσε με επιτυχία μια παρόμοια διαδικασία ψηφοφορίας, η Eurovision στοχεύει να ενθαρρύνει νωρίτερα και ευρύτερα τη συμμετοχή των θεατών. Η Adielsson υπογράμμισε επίσης το όφελος για τους διεθνείς θεατές, οι οποίοι δεν θα χρειάζεται πλέον να προσαρμόζουν δραματικά το πρόγραμμά τους για να συμμετάσχουν στη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Επιπλέον, η ανακοίνωση αποκάλυψε ότι οι Big Five (Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο), μαζί με τη διοργανώτρια Σουηδία, που παραδοσιακά εξασφάλιζαν θέσεις στον τελικό λόγω της σημαντικής οικονομικής συνεισφοράς τους στο διαγωνισμό, θα παρουσιάσουν τώρα τις συμμετοχές τους κατά τη διάρκεια των ημιτελικών. Αυτή η προσαρμογή προσφέρει στις χώρες αυτές μια πιο πρώιμη ευκαιρία για να παρουσιάσουν τα έργα τους, συγκεντρώνοντας ενδεχομένως ευρύτερη υποστήριξη πριν από τον τελικό.

Αυτή η σαρωτική μεταρρύθμιση του συστήματος ψηφοφορίας της Eurovision αποτελεί μια προοδευτική προσέγγιση για την προσέλκυση ενός παγκόσμιου κοινού, καθιστώντας τον διαγωνισμό πιο προσιτό και διαδραστικό για τους θεατές σε διαφορετικές ζώνες ώρας.

gazzetta.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]