Θεσσαλονίκη: Αγωνία για 16χρονη μαθήτρια με εγκεφαλίτιδα

11 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Αγωνία για 16χρονη μαθήτρια με εγκεφαλίτιδα,  η οποία προκλήθηκε από αυτοάνοσο, το οποίο εκδηλώθηκε μετά από ίωση.

Η περιπέτεια για τη 16χρονη ξεκίνησε από μια ίωση και ξαφνικά άρχισε να πονά στο κεφάλι και έτσι διακομίσθηκε στο νοσοκομείο. Από τη μία στιγμή στην άλλη και ενώ το παιδί ήταν υγιέστατο, μία μέρα που επέστρεψε από το σχολείο άρχισε να παραπονιέται για αφόρητους πόνους στο κεφάλι, ενώ σταδιακά μέσα σε λίγες ώρες παρουσίασε κενά μνήμης.

Πανικόβλητοι οι γονείς τη μετέφεραν αρχικά στο Νοσοκομείο Βόλου. Οι γιατροί ξεκίνησαν μία σειρά εξετάσεων μέχρι που διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί από εγκεφαλίτιδα, η οποία προκλήθηκε από αυτοάνοσο, το οποίο εκδηλώθηκε μετά από ίωση.

Αγωνία για 16χρονη μαθήτρια με εγκεφαλίτιδα - GRTimes.gr

Μετά τα αποτελέσματα των εξετάσεων, η 16χρονη εισήχθη εσπευσμένα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου και παραμένει. Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο δρόμος για την αποκατάσταση και την πλήρη λειτουργία του οργανισμού της συνεχίζεται, ωστόσο έχουν φανεί τα πρώτα ενθαρρυντικά σημάδια.

Η οικογένεια της 16χρονης περνά εδώ και ένα μήνα Γολγοθά, καθώς η έφηβη εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.Τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το οικογενειακό της περιβάλλον στο taxydromos.gr, η 16χρονη έχει επαφή με το περιβάλλον και αντιδρά σε διάφορα ερεθίσματα.Οι γονείς της βρίσκονται στο πλευρό της από την πρώτη στιγμή, αναμένοντας έξω από τον θάλαμο του Νοσοκομείου. Στον Βόλο οι παππούδες μαζί με την 20χρονη αδελφή της 16χρονης «κρέμονται» κυριολεκτικά στο τηλέφωνο και προσεύχονται για την ανάρρωσή της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]