Έχει έτοιμα πολυτελή κρησφύγετα η παγκόσμια ελίτ σε περίπτωση καταστροφής του κόσμου(εικόνες)

7 Μαρτίου 2024

Έχει έτοιμα πολυτελή κρησφύγετα η παγκόσμια ελίτ σε περίπτωση καταστροφής του κόσμου, οι βαθύπλουτοι του κόσμου, έχοντας την δυνατότητα, επιλέγουν να έχουν στην κατοχή τους ένα καλοστημένο και υπερπολυτελές plan b, αυτό του καταφυγίου τους σε περίπτωση σκηνών “Αποκάλυψης”..

Αλλά γιατί;
Οι συνωμοσιολόγοι πιθανότατα θα ισχυρίζονταν ότι γνωρίζουν κάτι που δεν γνωρίζουμε εμείς, πράγμα που πιθανότατα και να ισχύει. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι απλώς εξάντλησαν όλους τους πιθανούς τρόπους που θα μπορούσαν να ξοδέψουν τα χρήματά τους. Άλλωστε, δεν μπορείς να ξοδέψεις τόσα χρήματα μόνο προσωπική ασφάλεια ή τα ιδιωτικά τζετ.

Μπορεί να έχουμε στο μυαλό μας τα καταφύγια ώς τσιμεντένια, παγωμένα και γκρι δωμάτια κάτω από την επιφάνεια της γης, με κλειδωμένες πρώτες βοήθειες και sleeping bags ή μπορεί να μην έχουμε και καθόλου την εικόνα ενός καταφυγίου. Οι βαθύπλουτοι όμως του κόσμου, έχοντας την δυνατότητα, επιλέγουν να έχουν στην κατοχή τους ένα καλοστημένο και υπερπολυτελές plan b, αυτό του καταφυγίου τους σε περίπτωση σκηνών “Αποκάλυψης”..

Βαθύπλουτοι ανθρώποι, από ποδοσφαιριστές και γενικότερα αθλητές μέχρι επιχειρηματίες οι οποίοι δημιουργούν οι ίδιοι τα καταφύγιά τους, ή τα τελευταία χρόνια ενσωματώνουν υπερπολυτελή δωμάτια πανικού στα διαμερίσματά τους. Ένας από αυτούς λέγεται πως είναι ο Bill Gates ο οποίος σύμφωνα με το δημοσίευμα έχει πολυτελές καταφύγιο κάτω από κάθε κατοικία του..

Η μεγαλύτερη σε χωρητικότητα εγκατάσταση υπερπολυτελούς καταφυγίου στον κόσμο, βρίσκεται στην Γερμανία ονομάζεται Europa One, εκτείνεται κάτω από ένα λόφο και γύρω του καλύπτοντας περισσότερα από 300.000τμ και προστατευόμενη με βαριά συστήματα προστασίας, πόρτες, φράχτες κλπ περιμετρικά.. για εκείνους που δεν θέλουν το δικό τους καταφύγιο αλλά να λειτουργήσουν ως κοινότητα προσομοίωσης αληθινής ζωής.

καταφύγια 7

Η διαθεσιμότητα του χώρου αγγίζει τους 5.000 ενοίκους με τον καθένα από αυτούς να έχει την δυνατότητα να διακοσμήσει όπως ο ίδιος θέλει τον χώρο του με κόστος που ξεκινάει από τα $25,000 και φτάνει τα $200,000.. η συγκεκριμένη εταιρία παρέχει και έτοιμα διαμερίσματα-δωμάτια σε πεντάστερα καταφύγια. Ένα από αυτά μάλιστα βρίσκεται στο νοτιοανατολικό Λονδίνο το οποίο χτίστηκε με αφορμή την προστασία κομβικών κυβερνητικών υπαλλήλων..

Άλλο παράδειγμα πολυτελούς καταφυγίου είναι το Oppidum στην Τσεχία. Θεωρείται το μεγαλύτερο σε έκταση στον κόσμο και η τοποθεσία του παραμένει άκρως μυστική .

Τα περισσότερα κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας ανακατασκευασμένα σιλό ή εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις.

Υπάρχει ένα στο Κάνσας που πουλά κρησφύγετα που κοστίζουν επταψήφια ποσά. Ξεχάστε τα γιοτ, τα ιδιωτικά τζετ και τα υπερπολυτελή αυτοκίνητα, τα καταφύγια αποκάλυψης είναι η απόλυτη επίδειξη πλούτου σήμερα.

Και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί μερικά από αυτά δείχνουν εκπληκτικά. Διασημότητες και εξαιρετικά ισχυρά διευθυντικά στελέχη μεγάλων εταιριών φτιάχνουν γιγαντιαία κρησφύγετα για τους εαυτούς τους.

Μερικές φορές πάνω από την γη, και άλλες κάτω από την γη.

Ακόμα και ο δημιουργός του Facebook Mark Zuckerberg χτίζει ένα, και θα του κοστίσει περίπου 270 εκατομμύρια δολάρια.

καταφύγια 1
doomsday exterior

Τα περισσότερα από αυτά τα κρησφύγετα είναι κατασκευασμένα από φυσικά οικολογικά ή ανακυκλώσιμα υλικά. Μερικά είναι λαξευμένα σε πλαγιές βουνών και τα περισσότερα είναι υπόγειαΆλλα καταφύγια κατασκευάζονται σε εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις.

doomsday swimming pool

Υπάρχει μία περίπτωση ενός «σιλό», χώρος αποθήκευσης, πυρηνικών πυραύλων που έχει μετατραπεί σε πολυτελές καταφύγιο.

Σε άγνωστη τοποθεσία στο Κάνσας, αυτό το κτίριο των 54.000 τετραγωνικών και 15 ορόφων αποτελεί το απόλυτο υπόγειο καταφύγιο.

doomsday interior

Η πρώτη ένδειξη ότι πρόκειται για καταφύγιο τύπου «αποκάλυψης ζόμπι» είναι η κύρια πόρτα του, η οποία ζυγίζει πάνω από 50 τόνους και είναι ανθεκτική σε εκρήξεις.

Το καταφύγιο κατασκευάστηκε αρχικά κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου και είναι σχεδιασμένο να αντέχει επίθεση πυρηνικού πυραύλου.

doomsday interior

Είναι σχεδιασμένο να παρέχει καταφύγιο και τροφή σε έως και 75 άτομα, για έως και πέντε χρόνια.

Εκτός από τον μεγάλο χώρο αποθήκευσης, το καταφύγιο διαθέτει επίσης γυμναστήριοαίθουσα παιχνιδιών και ακόμη και πισίνα. Υπάρχουν 14 κατοικίες, αλλά οι περισσότερες από αυτές έχουν ήδη πωληθεί.

doomsday interior control room

doomsday interior control room

Και δεν είναι φθηνές.

Οι μικρότερες διαθέσιμες μονάδες, που είναι ισοδύναμες με το μέγεθος ενός δωματίου ξενοδοχείου, ξεκινούν από 500.000 δολάρια.

Εν τω μεταξύ, η μεγαλύτερη μονάδα, με τρία υπνοδωμάτια και δύο μπάνια που καταλαμβάνει ολόκληρο τον όροφο – κοστίζει 3 εκατομμύρια δολάρια.

thecars.gr/parallaximag.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]