Με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες σήμερα – Πώς θα κάνουμε Τσικνοπέμπτη

6 Μαρτίου 2024

Με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες η σήμερα , πώς θα κάνουμε Τσικνοπέμπτη

Άστατος θα παρουσιαστεί ο καιρός και σήμερα Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024, σύμφωνα με την ΕΜΥ, κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται τις πρώτες πρωινές ώρες στις νότιες περιοχές των Δωδεκανήσων.

Βροχερός θα είναι και σήμερα  Τετάρτη 6 Μαρτίου ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τη θερμοκρασία ωστόσο να παρουσιάζει μικρή άνοδο πριν την απότομη πτώση, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες – Έως τους 19  βαθμούς η θερμοκρασία - ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Ο υδράργυρος αναμένεται να κάνει βουτιά την Τσικνοπέμπτη, με τον Σάκη Αρναούτογλου να αναφέρει στην πρόγνωσή του πως την νύχτα της Τετάρτης προς το ξημέρωμα της Τσικνοπέμπτης θα έχουμε και μια σχετική πτώση της θερμοκρασίας. Οπότε οι όποιες βροχές εκδηλώνονται στα πεδινά, δεν αποκλείεται να έχουν και τη μορφή χιονόνερου στα ορεινά, ημιορεινά, ίσως και κάποιες παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές. Στην Ήπειρο, την δυτική Θεσσαλία και την δυτική Στερεά, επίσης θα βγάλει κάποιες μπόρες βροχής χαμηλά και μπόρες χιονιού στα ορεινά

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης , έκανε λόγο για πολικό ψύχος να έρχεται στο τέλος της εβδομάδας από την Ουκρανία.

«Το βράδυ στα ανατολικά τμήματα θα επιδεινωθεί περισσότερο ο καιρός γιατί θα περάσει ένα ψυχρό μέτωπο από τη βορειοανατολική χώρα, θα σημειώσει σημαντική πτώση η θερμοκρασία στην ανατολική Μακεδονία, Θράκη, το βόρειο Αιγαίο, θα δούμε και χιόνια σε ορεινές περιοχές».

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Παρασκευή και Σάββατο θα έχει κρύο και μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα θα μπει ο βοριάς. Από την Κυριακή ο καιρός θα βελτιωθεί και θα έρθουν πιο θερμές αέριες μάζες.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά «σήμερα αναμένονται λίγα φαινόμενα, ενω την Τσικνοπέμπτη ο καιρός θα είναι άστατος κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός. Την Παρασκευή φαινόμενα κυρίως στα ανατολικά και βόρεια και τοπικές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά σε υψόμετρο άνω των 1100 μέτρων με μικρή πτώση της θερμοκρασίας».

Αρχικά αναμένονται βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα με βελτίωση από τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις με βροχές τοπικού χαρακτήρα στα νότια ηπειρωτικά και στην Κρήτη. Τις θερμές ώρες της ημέρας βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 15-17, στην Ήπειρο από 3 έως 16-17, στη Θεσσαλία από 3 έως 17-18 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 17-19 βαθμούς, στα Επτάνησα από 7 έως 17, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 7 έως 16 βαθμούς και στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 10 έως 17-18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ με περαιτέρω εξασθένηση το απόγευμα. Στο υπόλοιπο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικών διευθύνσεων με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά στα νότια πελάγη 6 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Σχεδόν αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες κυρίως στα βόρεια όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές από αργά το απόγευμα. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στο «μενού» του καιρού τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες | Offsite

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]