Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία – Πού θα εκδηλωθούν καταιγίδες τις επόμενες ώρες

5 Μαρτίου 2024

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία, πού θα εκδηλωθούν καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Συνεχίζονται και σήμερα Τρίτη 5 Μαρτίου 2024 οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις, όπως αναφέρει η ΕΜΥ με επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού.

Αναλυτικά τα ισχυρά φαινόμενα:

α. Συνεχίζονται στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και από τη νύχτα θα επηρεάσουν και την ανατολική Μακεδονία μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης (05-03-2024).

β. Από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης (05-03-2024) θα επηρεάσουν τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

γ. Από το πρωί μέχρι το βράδυ της Τρίτης (05-03-2024) θα επηρεάσουν κατά διαστήματα τα Δωδεκάνησα.

Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Πιερία και ειδικότερα στον δήμο Δίου-Ολύμπου  το βράδυ της Δευτέρας.

Το απόγευμα της Δευτέρας ισχυρή καταιγίδα έπληξε την πόλη των Τρικάλων.

Προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στην Ε.Ο. Τρικάλων – Ιωαννίνων και συγκεκριμένα από τον υποσταθμό της ΔΕΔΔΗΕ έως και το Μουργκάνι η έντονη βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή.

Χώματα από τις εργασίες του Ε65 βγήκαν στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να γίνεται με δυσκολία, σύμφωνα με το kalabakacity.gr.

Άμεσα ξεκίνησαν εργασίες αποκατάστασης από τον Δήμο Μετεώρων και την εταιρία με μηχανήματά της ενώ στο σημείο έσπευσαν και περιπολικά του Α.Τ Μετεώρων για τη διευθέτηση της κυκλοφορίας.

Παράλληλα κατά διαστήματα έπεσε και χαλάζι, σύμφωνα με το trikalavoice.gr.

Ο καιρός σήμερα

Στα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος καιρός με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Θα φτάσει στα βόρεια και δυτικά τους 14 με 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 17 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, Νέα κακοκαιρία – express επηρεάζει τη χώρα μας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο, με την αστάθεια να επηρεάζει και τη Βορειοδυτική Ελλάδα.

Το πρωί της Τρίτης, τα φαινόμενα θα κινηθούν πιο ανατολικά, ενώ θα παραμείνει η αστάθεια στα νοτιοδυτικά τμήματα της χώρας και το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση στις περισσότερες περιοχές.

ΑΤΤΙΚΗ: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.Βελτίωση του καιρού το βράδυ. Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές μέχρι τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από αργά το απόγευμα. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]