Αυξάνεται κατά 500 ευρώ το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

5 Μαρτίου 2024

Αυξάνεται κατά 500 ευρώ το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα, τι ισχύει σε περίπτωση συγκατοίκησης με άλλον φοιτητή

Στη Βουλή κατατέθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας η κυβερνητική τροπολογία για την αύξηση κατά 500 ευρώ του επιδόματος στέγασης για φοιτητές.

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα | Ποιοι και πώς θα λάβουν έως 2.500 ευρώ | ENA  News Portal

Η σχετική διάταξη προβλέπει ότι το ύψος του ετήσιου στεγαστικού επιδόματος για τους δικαιούχους φοιτητές που σπουδάζουν σε ΑΕΙ εκτός της Περιφέρειας Αττικής ή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης διαμορφώνεται σε 2.000 ευρώ από 1.500 ευρώ που ισχύει μέχρι σήμερα. Στην περίπτωση συγκατοίκησης του δικαιούχου φοιτητή με άλλον φοιτητή το ποσό αυξάνει σε 2.500 ευρώ από 2.000 ευρώ.

Με το άρθρο 3 της ίδιας τροπολογίας περιορίζεται στις εθνικές διοργανώσεις η επιβολή της κύρωσης μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών σε περίπτωση παραβατικών συμπεριφορών (ρίψη εντός αγωνιστικού χώρου ή των αποδυτηρίων κατά τη διάρκεια ή μετά από τη λήξη του αγώνα αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματική βλάβη, όπως είναι η φωτοβολίδα η κροτίδα, το καπνογόνο κ.α).

Η τροπολογία έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την λειτουργία παραρτημάτων μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα και αναμένεται να εισαχθεί στην ολομέλεια την Τετάρτη, προκειμένου να ψηφιστεί την Παρασκευή.

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]