Χαλάει ο καιρός από την Δευτέρα – Πότε έρχεται το νέο κύμα κακοκαιρίας

3 Μαρτίου 2024

Χαλάει ο καιρός από την Δευτέρα, πότε έρχεται το νέο κύμα κακοκαιρίας, η Κυριακή θα κυλήσει με γενικά βελτιωμένο καιρό και θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα .

Αλλάζει και πάλι ο καιρός από τη Δευτέρα, 04/03, με νέο κύμα κακοκαιρίας να αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα φέρνοντας ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, ο καιρός θα είναι αίθριος σήμερα, Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2024 , με αρκετή ηλιοφάνεια, ωστόσο από Δευτέρα το σκηνικό αλλάζει εκ νέου με βροχές από τα δυτικά και την κακοκαιρία να κορυφώνεται την Τρίτη.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη, στο τέλος της εβδομάδας, μια πολική αέρια μάζα αναμένεται να μπει στην Ευρώπη, η οποία ενδέχεται να επηρεάσει και τη χώρα μας, γύρω στις 10-12 Μαρτίου.

καιρός | in.gr

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, και το μεσημέρι-απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι με την ίδια ένταση.

Σημειώνεται ότι η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 16 με 17 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]