Eπιδείνωση του καιρού σε ολόκληρη την χώρα – Tοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες

1 Μαρτίου 2024

Eπιδείνωση του καιρού σε ολόκληρη την χώρα , tοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Οι βροχές, οι καταιγίδες και οι χαλαζοπτώσεις θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024,Πτώση σημειώνει η θερμοκρασία ενώ άνεμοι πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ θα πνέουν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο. Από το μεσημέρι θα επηρεαστεί η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η ανατολική Πελοπόννησος, ενώ το απόγευμα οι Σποράδες, η Εύβοια και οι Κυκλάδες. Τις βραδινές ώρες τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν στην κεντρική Μακεδονία και τις Κυκλάδες, ενώ βαθμιαία θα επηρεάσουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και κεραυνοί - Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο  επιδείνωσης - Επικαιρότητα | sport-fm.gr: bwinΣΠΟΡ FM 94.6

Για σήμερα Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024, Ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο. Από το μεσημέρι θα επηρεαστεί η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η ανατολική Πελοπόννησος, ενώ το απόγευμα οι Σποράδες, η Εύβοια και οι Κυκλάδες.

Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και μέχρι τις απογευματινές ώρες στις Κυκλάδες και την Κρήτη και το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στα δυτικά από τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Τις βραδινές ώρες τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν στην κεντρική Μακεδονία και τις Κυκλάδες, ενώ βαθμιαία θα επηρεάσουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου, στην Κεντρική Μακεδονία από 8 έως 17, στη Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη από 8 έως 18, στη Θεσσαλία από 9 έως 14, στην Ήπειρο από 7 έως 16, στη Στερεά από 9 έως 15, στην Πελοπόννησο από 6 έως 15 στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 16, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 10 έως 19, στις Κυκλάδες από 13 έως 16, στα Δωδεκάνησα από 15 έως 18 και στην Κρήτη από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Σημειώνεται ότι η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου με εξαίρεση τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές έως νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ. Στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 έως 6 μποφόρ. Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ και από το πρωί έως το απόγευμα 6 έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης.

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού – Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν έντονα  φαινόμενα τις επόμενες ώρες – News.gr

Στην Αττική σήμερα Παρασκευή 1 Μαρτίου αναμένονται ασθενείς βροχοπτώσεις οι οποίες από το πρωί θα ενισχυθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες με μικρή πιθανότητα χαλαζοπτώσεων. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις ενώ τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ξεκινά η κακοκαιρία στη χώρα - Πού θα  χτυπήσουν τα έντονα φαινόμενα | Έθνος

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]