Επιχείρηση Αντιτρομοκρατικής: Εξιχνιάστηκαν 5 υποθέσεις, συνελήφθησαν 10 άτομα – Τα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

28 Φεβρουαρίου 2024

Επιχείρηση Αντιτρομοκρατικής: Εξιχνιάστηκαν 5 υποθέσεις, συνελήφθησαν 10 άτομα – Τα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

Δύο στρατιωτικοί πυροτεχνουργοί ο ένας του στρατού ξηράς και ο άλλος της αεροπορίας είναι ανάμεσα στους δέκα συλληφθέντες, οι τέσσερεις εκ των οποίων βρίσκονται έγκλειστοι στις φυλακές Δομοκού και Λάρισας, μετά την συντονισμένη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής.

Στις κατ’ οίκον έρευνες που έγιναν στο πλαίσιο της επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όπλα, εκρηκτικά, σημειώσεις και άλλα πειστήρια που εξετάζονται στα εργαστήριο της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

Οι 5+2 συλλήψεις μετά την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής - Ποιον  «βλέπουν» για αρχηγό

Ο ένας 36χρονος αντιεξουσιαστής που είναι έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού, και είναι παλιός γνώριμος της Αντιτρομοκρατικής, αν και δεν ήταν ενταγμένος σε κάποια οργάνωση, φέρεται να είχε τον ηγετικό ρόλο της ομάδας και να έδινε τις εντολές και τις οδηγίες για τις βομβιστικές επιθέσεις, μέσα από την φυλακή.

«Σύμφωνα με τις Αρχές, έχει κατηγορηθεί για ληστείες σε τράπεζες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είχε συλληφθεί για πρώτη φορά το 2015, ενώ το 2021 είχε παραβιάσει πενθήμερη άδεια και είχε πραγματοποιήσει 3 ληστείες, και είχε συλληφθεί πάλι από την Αντιτρομοκρατική. Ωστόσο, δεν έχει κατηγορηθεί ποτέ για αντιτρομοκρατικές ενέργειες. Η Αντιτρομοκρατική είχε συνομιλίες που φέρεται να τον συνέδεαν με τους “Πυρήνες της Φωτιάς”, πλην όμως αυτού, δεν υπήρχαν στοιχεία που να τον “δένουν” με την συγκεκριμένη οργάνωση» ανέφερε σχετικά ο δημοσιογράφος Θεοδόσης Πάνου στον RealFm 97,8, στον Κωνσταντίνο Λαβίθη και στην Στεφανία Κασίμη.

Παράλληλα, ανάμεσα στους δέκα συλληφθέντες για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες βρίσκονται και δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Δύο εν ενεργεία πυροτεχνουργοί διαφορετικών Σωμάτων των ενόπλων δυνάμεων (του στρατού και της αεροπορίας) 

«Τα δύο στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με παρακολουθήσεις που πραγματοποιήθηκαν τόσο ηλεκτρονικές, όσο και φυσικές, φέρεται πως είχαν συμβουλευτικό ρόλο, καθώς και τον ρόλο του προμηθευτή εκρηκτικών» επεσήμανε ο δημοσιογράφος Θεοδόσης Πάνου, και πρόσθεσε πως «δεν αποκλείεται να γίνουν κι άλλες προσαγωγές. Σε τουλάχιστον 10 σπίτια στην Αττική, ανάμεσά τους περιοχές όπως τα Εξάρχεια και το Κολωνάκι, οι ειδικοί των εργαστηρίων ξεψαχνίζουν για αποτυπώματα, γενετικό υλικό κλπ».

Η συγκεκριμένη οργάνωση, σχετίζεται με τον φάκελο-βόμβα που απεστάλη στην πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης, για την οποία ωστόσο, είχε υπάρξει ανάληψη ευθύνης από ομάδα με διαφορετικό όνομα και συγκεκριμένα από την «Ένοπλη Απάντηση».

«Η αλλαγή των ονομάτων είναι μία συνηθισμένη πρακτική από την δεκαετία του 80′, ώστε να δείχνουν μία μαζικότητα στον χώρο ή στο εγχείρημά τους» σχολίασε ο δημοσιογράφος Θεοδόσης Πάνου.

Η ομάδα «Σύμπραξη Εκδίκησης» έχει αναλάβει την ευθύνη για τρεις ενέργειες με ανακοινώσεις της σε γνωστό ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Επίθεση με χειροβομβίδα σε αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου στο Χαϊδάρι

Τον Ιούλιο του 2023 υπήρξε έκρηξη χειροβομβίδας σε αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου στο Χαϊδάρι. Το όχημα ήταν σταθμευμένο σε ανοιχτό χώρο πάρκινγκ στην οδό Ρόδου 12. Από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο συγκεκριμένο όχημα και ελαφρότερες σε ακόμη δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα παραπλεύρως.

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος, 45 ετών, υπηρετεί στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού.

Βομβιστική επίθεση σε κατασκευαστική εταιρεία στην Κηφισιά

Έκρηξη είχε σημειωθεί τον Νοέμβριο του 2023 σε κτίριο στην οδό Ηούς στην Κηφισιά.  Τότε είχε γίνει γνωστό ότι στο κτίριο στεγάζεται κατασκευαστική εταιρεία. Ο επιχειρηματίας επικοινώνησε με την αστυνομία και ανέφερε πως άκουσε μια έκρηξη

Έκρηξη βόμβας σε τράπεζα στα Πετράλωνα

Τον Ιανουάριο του 2024 είχε εκραγεί βόμβα σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές. Πρόκειται για το ίδιο υποκατάστημα όπου η 17 Νοέμβρη είχε δολοφονήσει τον αστυνομικό Χρήστο Μάτη.

Την ευθύνη για την έκρηξη στα Πετράλωνα είχε αναλάβει η ομάδα «Σύμπραξη Εκδίκησης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]