Ένταση επικράτησε μετά το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

28 Φεβρουαρίου 2024

Ένταση επικράτησε μετά το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Επεισόδια με μολότοφ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ένταση επικράτησε μετά το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, έξω από τη Βουλή, μετά τις μαζικές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν έναν χρόνο μετά την τραγωδία των Τεμπών. Μία ομάδα ατόμων έριξε μολότοφ στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια της πορείας της ΑΔΕΔΥ, με τους αστυνομικούς να απαντούν με κρότους λάμψης.

Ομάδα ατόμων, τα οποία είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εκτόξευσε βόμβες μολότοφ στον προαύλιο χώρο της Βουλής.

Στον χώρο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών.

Ακολούθησε ένταση στην περιοχή της Ομόνοιας, όπου ομάδα ατόμων εκτόξευσε βόμβες μολότοφ και έβαλε φωτιές σε κάδους.

Η μία βόμβα μολότοφ έσκασε μπροστά στο άγαλμα του Βενιζέλου και η δεύτερη, στην άλλη είσοδο, μπροστά από το άγαλμα του Τρικούπη. Επικράτησε ένταση για αρκετά λεπτά και ο κύριος όγκος των διαδηλωτών άρχισε να τρέχει μακριά από την πλατεία Συντάγματος, ωστόσο η πορεία δεν διαλύθηκε.

Επεισόδια ξέσπασαν και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο περιθώριο της πορείας για την επέτειο της συμπλήρωσης ενός χρόνου από την τραγωδία των Τεμπών.

Η ένταση ξεκίνησε έξω από τον σταθμό του ΟΣΕ. Ομάδα ατόμων εκτόξευσε πέτρες, μπογιές και μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών και ρίψεις κρότου λάμψης.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους κουκουλοφόρους προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου ακολούθησε νέος κύκλος έντασης.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και έξω από το Διοικητήριο, όπου κατέληξε η πορεία, όταν διαδηλωτές έριξαν βόμβες μολότοφ και οι αστυνομικοί τους απώθησαν με καπνογόνα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]