«Απείλησαν το παιδί μου ότι θα το πυροβολήσουν αν τρέξει να φύγει» καταγγέλει ο Παλαιοχριστιανός

26 Φεβρουαρίου 2024

«Απείλησαν το παιδί μου ότι θα το πυροβολήσουν αν τρέξει να φύγει» καταγγέλει ο Παλαιοχριστιανός

«Ευτυχώς που κρύφτηκε η γυναίκα μου». Για «ρεβανσισμό» κάνει λόγο ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας των «Παλαιοχριστιανών» της Κορινθίας.

Βολές κατά της αστυνομίας για τις συνθήκες κράτησης του 15χρονου γιου του που βρίσκεται φυλασσόμενος στο νοσοκομείο «Παίδων», εξαπέλυσε το πρωί της Δευτέρας (26/2) ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας των «Παλαιοχριστιανών» της Κορινθίας.

«Απείλησε ένας αστυνομικός το παιδί ότι αν τρέξει να φύγει, θα το πυροβολήσει», κατήγγειλε μεταξύ άλλων.

Η μητέρα των «παλαιοχριστιανών» λέει φοβάται για τα παιδιά της – Καταγγέλλει  «ρεβανσισμό» από την αστυνομία ο πατέρας - Newsbeast

«Θα το τρελάνουν το παιδί μου»

«Δύο αστυνομικοί πάνοπλοι φυλάνε τον γιο μου και τον πάνε αγκαζέ στην τουαλέτα, ένα 15χρονο παιδί θέλουν να το διαλύσουν. Τι ρεβανσισμός είναι αυτός, παραπέμπει σε άλλα καθεστώτα. Δεν τον προφυλάσσουν έτσι, αλλά θα τον τρελάνουν» είπε αρχικά ο 45χρονος μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ερωτηθείς για τη σύζυγό του που εξακολουθεί να κρύβεται, ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης ανέφερε: «Ευτυχώς που κρύφτηκε εκεί που κρύφτηκε, γιατί διαφορετικά θα είχαμε τέσσερα παιδιά εδώ (σ.σ στο Παίδων) που είναι και πιο μικρά. Τα άλλα τα παιδιά είναι πιο μικρά. Φανταστείτε να είχαμε ένα 5χρονο να το συνοδεύουν αστυνομικοί για να πάει στην παιδική χαρά. Ανήκουστα πράγματα».

Αναφερόμενος στο ότι δεν έχει καταφέρει ακόμα να δει τον γιο του, είπε: «Προφανώς δεν ήθελαν να πάω να δω την κατάσταση για να μην τους καταγγείλω. Απείλησε ένας αστυνομικός το παιδί ότι αν τρέξει να φύγει, θα το πυροβολήσει. Αυτά μου τα είπε η κόρη μου που συνοδεύει το παιδί μέσα και κατάλαβα γιατί δεν με αφήνουν ούτε να επικοινωνήσω μαζί του. Εδώ μιλάμε για συνθήκες Κολομβίας. Ο ρεβανσισμός της αστυνομίας, όλο τον αντρισμό και τον επαγγελματιασμό της θα τον βγάλει σε ένα 15χρονο παιδί;».

Σύζυγος Παλαιοχριστιανού: Φοβάμαι για εμένα και την οικογένειά μου

Την ίδια στιγμή, η σύζυγός του 45χρονου, Σεβαστή, εξέφρασε τον φόβο της για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικογένειά της, μέσω δήλωσή της στον ΑΝΤ1.

«Φοβάμαι για εμένα και την οικογένειά μου, η κατάστασή μου είναι κρίσιμη και δεν τη σέβεται κανείς. Το μυαλό μου είναι στον γιο μου που είναι μόνος του και δεν μπορώ να τον βοηθήσω. Περιμένω τη δίκη για να ξεκαθαρίσουν όλα και να τελειώνει όλο αυτό που βιώνει άδικα η οικογένειά μου. Θέλω να βρω την οικογένειά μου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το θρίλερ με τα παιδιά της οικογένειας παλαιοχριστιανών στην Κορινθία – Ο  πατέρας έπαιρνε μισθό 1.018 ευρώ - Newsbeast

Πεθερός 45χρονου: «Η κόρη μου δεν σκότωσε και τον Νταβέλη»

Από την πλευρά του, ο πεθερός του 45χρονου «Παλαιοχριστιανού» τόνισε πως υπήρχαν διαφορές ανάμεσα στον ίδιο και την οικογένεια της κόρης του, αλλά αυτές ήταν μόνο θρησκευτικού περιεχομένου, ενώ τόνισε πως θέλει να βρεθεί η κόρη του.

«Δεν σκότωσε και τον Νταβέλη. Εντάξει, το ότι δεν φέρνει τα παιδιά στο σχολείο ήταν σημαντικό. Μπορεί να έχουμε διαφορές, μπορεί να έχουμε προστριβές, από εκεί και πέρα θέλω να εμφανιστεί να τη δω κι εγώ, ότι είναι καλά πάνω απ’ όλα» είπε για την κόρη του και συμπλήρωσε: «Να είναι καλά θέλω πάνω απ’ όλα και αυτή και τα παιδιά της. Εκείνη αν μας πάρει τηλέφωνο, τα τηλέφωνά μου ότι τα έχει».

Στη συνέχεια, ανέφερε πως «δεν παύει να είμαστε γονείς, ό,τι και να μας έκανε, ό,τι και να ειπώθηκε, εντάξει… Αν νοικιάσουν ένα σπιτάκι και μένουν όλοι μαζί, δεν θα τους πάρουν τα παιδιά. Είναι δύσβατη η περιοχή, να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο», είπε και πρόσθεσε για την κόρη του πως πρέπει «να φανερωθεί, γιατί όσο κρύβεται πιστεύω ότι είναι χειρότερη η κατάσταση».

Αναφορικά με τον 45χρονο, ο πεθερός του επισήμανε ότι «μπορεί να είχαμε θρησκευτικές διαφορές, άλλες διαφορές δεν είχαμε. Εμείς πηγαίναμε στην εκκλησία την παλαιοημερολογίτικη, εκείνος δεν ερχόταν στη δική μας. Όπως βαπτίσαμε τα παιδιά, όπως έγινε ο γάμος».

Πεθερά 45χρονου: Δεν με θυμούνται τα εγγόνια μου και ένα από αυτά δεν με ξέρει καν

Παράλληλα, η πεθερά του 45χρονου δικαιολόγησε την κόρη της που κρύβεται, ενώ ανέφερε ότι και η ίδια έχει να δει πολλά χρόνια τα εγγόνια της.

«Δεν νομίζω να ‘κάνε κάτι τόσο πολύ τραγικό, υπάρχουν πολλά προβλήματα εδώ στην Ελλάδα, δεν νομίζω να έκαναν κάτι τόσο τραγικό. Το πιο κακό για να το πω έτσι είναι ότι δεν πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο. Πιστεύω ότι με μια συζήτηση θα βρουν τη λύση οι γονείς. Τουλάχιστον τα δικά μου τα παιδιά θα βρουν τη λύση. Σε τόσα έχουν παλέψει, θα το παλέψουν και αυτό. Αρκεί να τους αφήσουν ήσυχους», ανέφερε αρχικά.

Σε άλλη σημείο, η μητέρα της Σεβαστής είπεγια την κόρη της: «Τρομοκρατήθηκε δικαίως! Δεν νομίζω κανένας να του αρέσει να έρχεται κάποιος ξένος, όχι αστυνομία, οποιοσδήποτε ξένος στο σπίτι του. Να παραβιάζει το σπίτι του. Οπότε τι θα κάνει; Θα σηκωθεί να φύγει. Στην αρχή παλεύεις μέχρι να βρεις το δίκιο σου. Άμα δεν το βρεις τι κάνεις; Είτε κρύβεσαι μέχρι να κατευνάσουν τα αίματα. Εγώ το ίδιο θα έκανα».

«Και να έμενε να πάλευε, να πάλευε για τον εαυτό της ναι, τώρα όμως έχει και παιδιά, οπότε πρέπει να κρύψει τα παιδιά της, σαν μια -να το πω έτσι- κότα-κλώσα που κρύβει το κάθε της παιδί» πρόσθεσε.

«Πάρα πολύ την καταλαβαίνω. Δεν φεύγει από το μυαλό μου καθόλου, ούτε η κόρη μου, ούτε τα εγγόνια μου. Παρόλο που δυστυχώς τα εγγόνια μου δεν τα έχω δει τόσα χρόνια. Μεγάλη πληγή είναι, πάρα πολύ γιατί παρόλο που λέγομαι γιαγιά τα περισσότερα δεν με θυμούνται. Δεν με θυμούνται και ένα από αυτά δεν με ξέρει καν», σημείωσε η ίδια.

«Ότι εύχεται κάθε μάνα, να μονιάσει να βρεθεί η οικογένεια και να βρεθεί η λύση. Και γρήγορα η λύση γιατί όσο τραβάει αυτό το πράγμα τα παιδιά μου δεν θα βρεθούν. Δεν χρειάζεται να διαιωνίζεται αυτό το πρόβλημα, το ξαναλέω, υπάρχουν τόσα άλλα προβλήματα και πρέπει να σταματήσει αυτό το πράγμα ξανά και ξανά. Να βγαίνουμε στις τηλεοράσεις πρέπει αυτό το πράγμα να σταματήσει», κατέληξε.

ieidiseis.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]