Στέφανος Κασσελάκης: Θα μείνω στη χώρα και στο κόμμα 1.000% – Θα γίνω πρωθυπουργός

24 Φεβρουαρίου 2024

Στέφανος Κασσελάκης: Θα μείνω στη χώρα και στο κόμμα 1.000% – Θα γίνω πρωθυπουργός

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι «μόνο η βάση μας μπορεί να με διώξει» έστειλε μέσω συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα»  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι ο ίδιος θα ηγηθεί στις εθνικές εκλογές και θα γίνει πρωθυπουργός.

«Θα μείνω τόσο στην Ελλάδα όσο και στο κόμμα 1.000%. Δεν υπάρχει τίποτε που μπορεί να κάνει κανείς, εκτός από την ίδια τη βάση του κόμματος, για να με κάνει να αποχωρήσω», αναφέρει ερωτηθείς για το εάν θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ερώτημα εάν πιστεύει ότι θα γίνει πρωθυπουργός απαντάει: «ναι».

Για το που θέτει τον πήχη, ως προσωπικό του κρας τεστ, στις ευρωεκλογές υποστηρίζει ότι θέλει να γίνει η μεγάλη ανατροπή: «Κάνω κάτι το οποίο δεν έχει ξαναγίνει στη χώρα: Aντί να αποφασίσω εγώ το ψηφοδέλτιο, λέω στα μέλη και τους φίλους του κόμματος “αποφασίστε εσείς ποιοι θέλετε να είναι οι προοδευτικοί άνθρωποι που θα εκπροσωπήσουν το κόμμα”. Για όσους θεωρούν ότι οι αποφάσεις μου είναι αυταρχικές, το αντίθετο ισχύει. Είμαι εντελώς εγκρατής ως πρόεδρος του κόμματος».

Για τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι «εγώ δεν έδιωξα κανέναν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνοι αποφάσισαν να φύγουν από την πρώτη μέρα που εξελέγην πρόεδρος. Αλλά ποιοι είναι εκείνοι; Είναι μερικά στελέχη που είχαν συνηθίσει σε παλιές κομματικές δομές. Το τελευταίο συνέδριο άλλαξε το κόμμα για να δώσει έμφαση και φωνή στη βάση του. Η πρώτη απόδειξη αυτής της φωνής είναι η δική μου εκλογή. Και σε αυτό το μονοπάτι θα συνεχίσουμε».

Αναγνωρίζει ότι έχει κάνει λάθη αλλά «δεν μπορεί κανείς να μου καταλογίσει ότι βρήκα μια κατάσταση που ήταν στρωμένο κρεβάτι», και στο ερώτημα αν έχει πολύ χαμηλό ποσοστό ο ΣΥΡΙΖΑ, αν είναι τρίτο κόμμα θα παραιτηθεί, λέει ότι δεν το σκέφτεται, όπως και πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει τρίτο κόμμα ούτε θα λάβει χαμηλό ποσοστό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]