Δήμαρχος απέλυσε συμβασιούχο επειδή του έκανε κριτική στα social media

23 Φεβρουαρίου 2024

Δήμαρχος απέλυσε συμβασιούχο επειδή του έκανε κριτική στα social media

Να πάρει τώρα πίσω την απόλυση εργαζόμενης συμβασιούχου, ζητά από το Δήμαρχο Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Κωνσταντίνο Δ. Αλλαγιάννη, με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Σύμφωνα με το Συνδικάτο, η εργαζόμενη προχώρησε σε ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ασκώντας κριτική στην Δημοτική Αρχή, και επειδή τα γραφόμενα της δεν άρεσαν στο Δήμαρχο προχώρησε με συνοπτικές διαδικασίες στην απόλυση της.

Από τη μεριά της Δημοτικής Αρχής ο Δήμαρχος επέμεινε στην απόλυση της δηλώνοντας ότι αν νομίζει η εργαζόμενη ότι θίγεται να προσφύγει στα αρμόδια όργανα.

Αναλυτικά:

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ την Τετάρτη 21-2-2024 πραγματοποίησε παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας απαιτώντας να πάρει πίσω η Δημοτική Αρχή την εκδικητική απόλυση εργαζόμενης συμβασιούχου. Η συνάδελφος προχώρησε σε ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ασκώντας κριτική στην Δημοτική Αρχή και επειδή τα γραφόμενα της δεν άρεσαν στο Δήμαρχο προχώρησε με συνοπτικές διαδικασίες στην απόλυση της. Η συγκεκριμένη συνάδελφος είναι συμβασιούχος από το 2011και παραμένει στη δουλειά με δικαστικές αποφάσεις.

Από τη μεριά της Δημοτικής Αρχής ο Δήμαρχος επέμεινε στην απόλυση της δηλώνοντας ότι αν νομίζει η εργαζόμενη ότι θίγεται να προσφύγει στα αρμόδια όργανα. Είναι καθαρό ότι ο Δήμαρχος παίρνει μαθήματα αυταρχικότητας από τη κυβέρνηση, με αυτή του την απόφαση επιδιώκει να σπείρει την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό.

Δηλώσαμε ότι το θέμα δεν θα μείνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά θα πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της συναδέλφου. Η τρομοκρατία της Δημοτικής Αρχής δεν θα περάσει.

Δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε και τη στάση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων που αντί να είναι στο Δημοτικό Συμβούλιο να υπερασπιστεί τη συνάδελφο, εκπρόσωποι του δήλωσαν ότι το Σωματείο καλύπτει μόνο τους μόνιμους και τους αορίστου. Είναι απαράδεκτοι.

Καλούμε τη κυβέρνηση και συγκεκριμένα την υπουργό να παρέμβει ακόμα και σήμερα. Να πάρει πίσω τώρα την απόλυση.

Καλούμε και όλους τους συναδέλφους να μην επιτρέψουν να περάσει η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός που επιδιώκει να περάσει η κυβέρνηση μαζί με τη πλειοψηφία των δημοτικών αρχών αλλά με την οργάνωση μας στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ μπορούμε να βάλουμε φρένο στην πολιτική τους.

Και η καλύτερη απάντηση μπορεί να δοθεί στις 28 του Φλεβάρη με τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων ανεξαρτήτως σχέσης στην μεγάλη πανεργατική πανελλαδική απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 στα Προπύλαια (προσυγκέντρωση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ στις 09:30 στη Κάνιγγος). 

 aftodioikisi.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]