Παιδιατρικά νοσοκομεία: Πολύωρες αναμονές και ράντζα για τα παιδιά

21 Φεβρουαρίου 2024

Παιδιατρικά νοσοκομεία: Πολύωρες αναμονές και ράντζα για τα παιδιά, συνεχίζεται η τραγική εικόνα στα νοσοκομεία Παίδων

Μεγάλη αύξηση παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στις επισκέψεις και εισαγωγές ανήλικων ασθενών στα παιδιατρικά νοσοκομεία, λόγω έξαρσης των αναπνευστικών λοιμώξεων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η εφημερία της Δευτέρας στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Όπως μεταφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος, παρότι όλα τα ιατρεία στα επείγοντα ήταν ανοικτά, λόγω της μεγάλης προσέλευσης παιδιών για εξέταση υπήρχε αναμονή 4 ώρες! Μάλιστα, γέμισαν οι διαθέσιμες κλίνες με αποτέλεσμα να αναπτυχθούν ράντζα.

Οι λίγες κλίνες είναι ένας βασικός λόγος που συμβαίνει αυτό, ωστόσο ο Μιχάλης Γιαννάκος σημειώνει ότι μία ακόμα αιτία είναι τα δεκάδες παιδιά που φιλοξενούνται με εισαγγελική εντολή στα νοσοκομεία. Χωρίς να φταίνε τα ίδια αφού το κράτος πρόνοιας τους έχει παρατήσει στις μονάδες υγείας, καταλαμβάνουν χώρο από ανήλικους ασθενείς. Το συγκεκριμένο θέμα έχει τεθεί επανειλημμένως από υγειονομικούς, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα για να λυθεί. Μάλιστα, δεν υπάρχει καν στο δημόσιο διάλογο αναφορά για το συγκεκριμένο ζήτημα, ουσιαστικά είναι ένα αόρατο θέμα για την κυβέρνηση.

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Ασφυξία και πολύωρες αναμονές στα παιδιατρικά νοσοκομεία

42 παιδιά σε δύο Παίδων

Ο Μιχάλης Γιαννάκος σημειώνει πως δεν θα υπήρχαν ράντζα αν είχε λυθεί το πρόβλημα με τα κακοποιημένα παιδιά που φιλοξενούνται με εισαγγελική εντολή στα παιδιατρικά νοσοκομεία και τις παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων, αν και υγιέστατα επί μακρόν. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αυξητική τάση σε αυτές τις περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα, 42 παιδιά βρίσκονται σε δύο παιδιατρικά νοσοκομεία, 20 παιδιά φιλοξενούνται σήμερα με εισαγγελική εντολή στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Επίσης, στο Παίδων «Αγία Σοφία» φιλοξενούνται σήμερα 22 παιδιά με εισαγγελική εντολή. Μεταξύ αυτών είναι και ο 15χρονος γιος της παλαιοχριστιανικής οικογένειας, ο οποίος φυλάσσετε από αστυνομικούς. «Τι εικόνα είναι αυτή τώρα για τα νοσηλευόμενα παιδάκια;» διερωτάται ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και συμπληρώνει ότι το 15χρονο παιδί είναι υγιέστατο, ήσυχο αλλά μένει στο νοσοκομείο γιατί απουσιάζει το κράτος πρόνοιας.

Επίσης, τα 42 παιδιά με εισαγγελική εντολή καταλαμβάνουν στα παιδιατρικά νοσοκομεία πολλαπλάσια κρεβάτια, αφού νοσηλεύονται σε ξεχωριστά δωμάτια από νοσηλευόμενα παιδιά. Έτσι οδηγούμαστε στα ράντζα και νοσηλευόμενα παιδιά βρίσκονται στη διασπορά, δηλαδή σε άσχετες κλινικές.

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Ασφυξία και πολύωρες αναμονές στα παιδιατρικά νοσοκομεία  - larissanet.gr

healthstat.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]