Βασίλης Παπακωνσταντίνου: «Τραγουδούσα στις Κάψες το “Γεννήθηκες για την καταστροφή”»

20 Φεβρουαρίου 2024

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: «Τραγουδούσα στις Κάψες το “Γεννήθηκες για την καταστροφή”»

Στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή, «Στιγμές», βρέθηκε καλεσμένος ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, το βράδυ της Δευτέρας 19 Φεβρουαρίου 2024.

O σπουδαίος ερμηνευτής αποκάλυψε άγνωστες ιστορίες πίσω από τα τραγούδια που αγαπήθηκαν, ενώ μίλησε για την πορεία του από την Αρκαδία, στις ταβέρνες της Γερμανίας μέχρι τις μεγαλύτερες συναυλίες του.

Ειδήσεις - Βασίλης Παπακωνσταντίνου: "Πήγα... | Palo.gr

Μιλώντας για τα πρώτα χρήματα που έβγαλε από το τραγούδι, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ανέφερε: «Παίζαμε με το συγκρότημα σε μαγαζιά και night club αλλά εκεί δεν είχε λεφτά. Τα πρώτα χρήματα ήρθαν όταν παράτησα την ροκ ξένη μουσική. Ήρθαν από τα ακούσματα του Θεοδωράκη, του Χατζηδάκι, του Σαββόπουλου του Σπανού. Ήταν αριστερές οι καταβολές μου και το νέο κύμα μου έμοιαζε πολύ πιο οικείο. Μπορούσα να εκφραστώ στην γλώσσα μου, διότι προηγουμένως τραγουδούσα αγγλικά Πελοποννήσου»

«Κατέβηκα στην Πλάκα, πήγα στην μπουάτ του Γιάννη του Αργύρη, που τον θεωρώ και πρωτοδάσκαλο. Του τραγούδησα και μου είπε: “Ωραία είναι αλλά να μην φωνάζεις τόσο πολύ”, διότι εγώ “τα έχωνα”. Τραγουδούσα και σε μία μπουάτ, “Ξαστεριά” την έλεγαν, και την έκλεισε η Χούντα το 1967» πρόσθεσε.

«Μετά πήγα φαντάρος και όταν απολύθηκα δεν μπορούσα να τραγουδήσω Θεοδωράκη. Είχα έναν φίλο από τον στρατό και αυτός ζούσε στην Γερμανία. Και μου λέει “Πάμε ρε Βασίλη έξω. Τι θα κάνεις εδώ πέρα;”. Δεν είχαμε λεφτά για να βγάλουμε εισιτήρια και θεώρησα καλό να πάω σε ένα μαγαζί που θα έπαιρνα και λεφτά. Έτσι βρέθηκαν οι Κάψες» ανέφερε στην συνέχεια ο σπουδαίος ερμηνευτής.

«Ήταν ένα μαγαζί πολύ περίεργο για εμένα. Στην πρεμιέρα είχε μείνει ένα βουνό από άμμο, το οποίο έμεινε εκεί μέχρι να φύγω. Εκεί είχα μεγάλη επιτυχία, μάλλον γιατί δεν έμοιαζα του χώρου αυτού και ήθελαν όλοι να με προστατεύσουν. “Μπράβο Βασιλάκη” μου έλεγαν. Στις Κάψες τραγούδαγα και τα λαϊκά της εποχής. Με είχαν συμπαθήσει τόσο πολύ γιατί στα ζεϊμπέκικα που τους έλεγα, είχαν πιει και όπως χορεύανε πήγαιναν να πέσουν. Τότε εγώ τους έλεγα “άμυνα”. “Ευχαριστώ Βασιλάκη” μου λέγανε. Στις Κάψες τραγουδούσα και ζεϊμπέκικα, όπως το “Γεννήθηκες για την καταστροφή”» κατέληξε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

enikos.gr/

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]