Λαγούμια στο Μάννα Κορίνθου: “Αν έρθει ο νόμος για μένα είναι απλό να πάω στο δίπλα βουνό”

18 Φεβρουαρίου 2024

Λαγούμια στο Μάννα Κορίνθου: “Αν έρθει ο νόμος για μένα είναι απλό να πάω στο δίπλα βουνό”

Ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης μίλησε στον απεσταλμένο του OPEN Αναστάση Ατζάμπο για την περίπτωση που θα χρειαστεί να επέμβει ο νόμος: “Για μένα είναι απλό να πάω στο δίπλα χωράφι ή στο δίπλα βουνό”, για σένα όμως που έχεις οδό και αριθμό; Όταν θα έρθουν για σένα πρέπει να σκεφτείς, όχι που θα πάω εγώ για σένα πρέπει να σκεφτείς.. εγώ μέχρι το βράδυ μπορεί να μένω στο δίπλα χωράφι..

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Κυριακής 18 Φεβρουαρίου, αστυνομική επιχείρηση παρουσία εισαγγελέα στην ορεινή Κορινθία στο σημείο που ζει η πολυμελής οικογένεια των «παλαιοχριστιανών».

Στην περιοχή που ζει η πολυμελής οικογένειας έχουν σπεύσει και εκπρόσωποι των υπηρεσιών του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης προκειμένου να ελέγξουν τις συνθήκες υγιεινής και διαβίωσής της οικογένειας και κυρίως των ανήλικων παιδιών.

Μετά την εισαγγελική παρέμβαση για απομάκρυνση των ανήλικων παιδιών των αυτοαποκαλούμενων «παλαιοχριστιανών» από το λαγούμι και την κατεπείγουσα προανάκριση που διέταξε ο εισαγγελέας χθες Σάββατο σήμερα το πρωί της Κυριακής (18.02.24) ξεκίνησε η επιχείρηση της αστυνομίας, που είναι έτοιμη να παρέμβει, προκειμένου να συλλάβουν τον 45χρονο.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Korinthostv.gr υπάρχει εισαγγελική παραγγελία να απομακρυνθούν τα παιδιά ηλικίας 1, 6, και 13 ετών που ζουν στον συγκεκριμένο χώρο – κοινόβιο και να πάνε σε άλλο μέλος της οικογένειάς τους και συγκεκριμένα σε κάποια θεία τους.

Ο εισαγγελέας αρχής ενημερώθηκε αμέσως και έδωσε ρητή εντολή στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και στην αρμόδια κοινωνική υπηρεσία να ελέγξει τις συνθήκες υγιεινής και διαβίωσής. Στο σημείο που ζει η οικογένεια δεν υπάρχει τουαλέτα, καμία συνθήκη υγιεινής και στην οικογένεια υπάρχει και βρέφος και εγκυμονούσα γυναίκα».

Η εισαγγελία Κορίνθου ζητά επίσης να προσκομιστούν οι ληξιαρχικές πράξεις γέννησης των παιδιών, εάν τα παιδιά κάτω των 16 ετών πηγαίνουν σχολείο όπως προβλέπει ο νόμος και να καταγραφεί οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που αφορά τη διαβίωσή τους.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, αστυνομικοί με εισαγγελική εντολή είχαν απομακρύνει τα παιδιά από τα λαγούμια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]