Βίντεο σοκ: Τεράστια κατολίσθηση  αναγκάζει φορτηγά να κάνουν όπισθεν για να σωθούν

15 Φεβρουαρίου 2024

Βίντεο σοκ: Τεράστια κατολίσθηση  αναγκάζει φορτηγά να κάνουν όπισθεν για να σωθούν

Συγκλονιστικό βίντεο από κάμερα φορτηγού έδειξε οχήματα να κάνουν όπισθεν προκειμένου να γλιτώσουν από κατολίσθηση κοντά σε ορυχείο χρυσού στην ανατολική Τουρκία.

Τα σωστικά συνεργεία έδωσαν μάχη για να βρουν εννέα εργάτες που παγιδεύτηκαν κάτω από το χώμα μετά από την κατολίσθηση, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, ενώ τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τέσσερα άτομα συνελήφθησαν καθώς ξεκίνησε έρευνα.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή Ilic της επαρχίας Erzincan. Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας TRT Haber δήλωσε ότι ο υπεύθυνος του ορυχείου ήταν μεταξύ των τεσσάρων ατόμων που συνελήφθησαν.

Η εταιρεία εξόρυξης χρυσού SSR Mining ανέστειλε την Τρίτη την παραγωγή στο ορυχείο μετά από αυτό που περιέγραψε ως “μεγάλη κατολίσθηση στην περιοχή απόθεσης σωρού“. Το περιστατικό προκάλεσε βουτιά άνω του 50% στις μετοχές της εταιρείας.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια ανακοίνωσε ότι στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετείχαν 400 άτομα προσωπικό.

Μάλιστα σε δήλωσή του στο CNN TÜRK ο Τούρκος υπουργός ανέφερε ότι «δεν είναι δυνατή η επικοινωνία με 9 άτομα από τους 667 εργαζομένους».

Στη διάσωση συμμετέχουν μέλη της AFAD (αρχή Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων και Καταστροφών), της χωροφυλακής και γιατροί.

Σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας το χρυσωρυχείο καταπλακώνεται από τόνους χώματος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]