Πάνος Βλάχος: Δεν πρόκειται να σταματήσω ούτε στιγμή να λέω αυτό που πιστεύω (βίντεο)

14 Φεβρουαρίου 2024

Πάνος Βλάχος: Δεν πρόκειται να σταματήσω ούτε στιγμή να λέω αυτό που πιστεύω, «Είναι ποτέ δυνατόν να θέλω το κακό αυτών των ανθρώπων ή το οτιδήποτε; 

Μόνο το καλό θέλω. Είναι αστείο μόνο και μόνο που το συζητάμε. Το μόνο που θέλω είναι να είναι καλά οι άνθρωποι. Να είναι τόσο καλά, να τους συμβούν τόσο καλά πράγματα που να αλλάξουν απόψεις, να αλλάξουν ιδεολογίες, το επίπεδο της ενσυναίσθησής τους, τον τρόπο που γίνεται η προπαγάνδα, τον τρόπο που προσφέρουν κάτι σε αυτόν τον τόπο», ανέφερε αρχικά ο καλλιτέχνης.

«Το τραγούδι το λέω εδώ και ένα χρόνο»

Ακόμα είπε: «Ούτε μία στο εκατομμύριο δεν σκέφτηκα ποτέ, ούτε έγραψα κάτι για να γίνει προτροπή σε βία, ούτε σκέψη βίας. Μα ό,τι γράφω όλο το διάστημα που κάποιος με παρακολουθεί και να μην με παρακολουθεί δεν πειράζει, είναι κόντρα στη βία!

Δεν έχω τίποτα προσωπικό με αυτούς τους ανθρώπους. Το τραγούδι αυτό το λέω εδώ και ένα χρόνο, από τη μέρα εκείνη που έγιναν τα Τέμπη.

Εκείνο το διάστημα οι καλλιτέχνες σκεφτόμασταν αν θα παίξουμε ή όχι και η αγανάκτηση που είχα για το τι συνέβαινε εκείνο το διάστημα και πώς καλύπτουν τα πράγματα και πώς ο ένας υποστήριζε τον άλλον, ήταν ουσιαστικά στο ίδιο σακί, στην ίδια κατάσταση και παράφρασα αυτόν τον στίχο. Ένα χρόνο τώρα λέγεται αυτό το πράγμα».

«Δεν πρόκειται να μπω σε αυτή τη διαδικασία»

Στη συνέχεια ο Πάνος Βλάχος εξήγησε: «Δεν μπορώ εγώ να έχω αντίλογο ίσο με αυτόν που έχετε εσείς προς εμένα και στην εικόνα που φτιάχνετε. Ούτε στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε την οικογένειά μου, ούτε εμένα, γιατί δεν με γνωρίζετε και καλά κάνετε και δεν με γνωρίζετε.

Ούτε κανένας σημαντικός άνθρωπος είμαι, ούτε τίποτα. Δεν έχω κανένα σκοπό ούτε να έρθω σε debate με εσάς. Έχετε χρόνο να φτιάξετε την εικόνα μου και την εικόνα της οικογένειάς μου και των ανθρώπων μου όπως νομίζετε, κάντε ό,τι θέλετε, αλλά εγώ δεν πρόκειται να μπω σε αυτή τη διαδικασία».

«Δεν πρόκειται να σταματήσω»

Τέλος, ο γνωστός καλλιτέχνης τόνισε πως: «Θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ την τέχνη μου για να λέω τα πράγματα που εμένα με ικανοποιούν ιδεολογικά και ψυχικά. Δεν πρόκειται να σταματήσω ούτε στιγμή να λέω αυτό που πιστεύω, να το τραγουδάω, είτε έχει αξία είτε δεν έχει. Δεν πειράζει και να μην έχει, κάνω απόπειρα τέχνης.

Το τραγούδι αυτό το λέω εδώ και ένα χρόνο. Το αν θα συνεχίσω να το λέω είναι δικό μου καλλιτεχνικό ζήτημα. Το λέω εδώ και ένα χρόνο, το για ποιο λόγο στοχευμένα χθες/προχθές ξαφνικά θεωρήθηκε ότι εγώ υπάρχει περίπτωση να θέλω το κακό των ανθρώπων που διαφωνώ… Θέλω το καλό, κάνω πράγματα που θέλω να τους εμπεριέχουν».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]