Πανικός στη Νέα Υόρκη: Ένοπλοι άνοιξαν πυρ στο μετρό – 1 νεκρός και 5 τραυματίες

13 Φεβρουαρίου 2024

Πανικός στη Νέα Υόρκη: Ένοπλοι άνοιξαν πυρ στο μετρό – 1 νεκρός και 5 τραυματίες, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πέντε τραυματίστηκαν από σφαίρες σε αποβάθρα σταθμού του μετρό στη συνοικία Μπρονξ της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα, όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον επιβατών με τους οποίους καβγάδισαν.

Η αστυνομία αναζητά τουλάχιστον έναν δράστη, ο οποίος διέφυγε από τον τόπο του εγκλήματος, αλλά δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρχουν πολλοί ύποπτοι.

Απόλυτο πανδαιμόνιο

Οι πυροβολισμοί ξέσπασαν μετά από καβγά μεταξύ δύο ομάδων εφήβων στην υπερυψωμένη πλατφόρμα του σταθμού Mount Eden Avenue στο Μπρονξ περίπου στις 4.38 μ.μ. – μια ώρα που οι σταθμοί σε όλη την πόλη γεμίζουν με παιδιά που επιστρέφουν από το σχολείο και όταν πολλοί εργαζόμενοι ξεκινούν τη βραδινή τους μετακίνηση.

Ένας 34χρονος άνδρας σκοτώθηκε. Στους τραυματίες περιλαμβάνονται ένα 14χρονο κορίτσι, ένα 15χρονο αγόρι και τρεις ενήλικες ηλικίας 28, 29 και 71 ετών. Ορισμένα από τα θύματα πιστεύεται ότι συμμετείχαν στη διαμάχη και άλλα ήταν παρευρισκόμενοι που περίμεναν το τρένο, ανέφερε η αστυνομία, περιγράφοντας τέσσερις από τους τραυματισμούς ως σοβαρούς.

“Είδα λάμψεις καθώς οι σφαίρες χτυπούσαν τον τοίχο”, πρόσθεσε. “Μια γυναίκα κρατούσε ένα παιδί που ούρλιαζε”.

Νέα Υόρκη: Ένοπλος άνοιξε πυρ στο μετρό - «Πολλοί επιβάτες δέχτηκαν πυρά» |  Euronews

Βίντεο από ελικόπτερα τηλεοπτικών ειδήσεων έδειχνε ένα τρένο του μετρό σταματημένο στο σταθμό και πορτοκαλί κώνους αποδεικτικών στοιχείων στην υπερυψωμένη πλατφόρμα.

«Ήταν το απόλυτο πανδαιμόνιο», δήλωσε ο Luis Rodriguez, 34 ετών, στη New York Post. “Σε κάνει να φοβάσαι να ταξιδέψεις με το τρένο”.

Τρεις υπέστησαν «σοβαρά τραύματα» κι ο τελευταίος «ελαφρά», ενημέρωσε το Γαλλικό Πρακτορείο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκπρόσωπος της πυροσβεστικής της Νέας Υόρκης (FDNY).

Η εγκληματικότητα, ιδίως οι ανθρωποκτονίες με τη χρήση όπλων, καταγράφουν καθαρή μείωση στη Νέα Υόρκη από τα χρόνια 2022-2023, μετά την πανδημία, ενώ η οπλοφορία σε δημόσιους χώρους υπόκειται σε αυστηρό έλεγχο, σε σύγκριση με άλλες πόλεις και πολιτείες των ΗΠΑ.

ethnos.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]