Στραγγάλισε δύο από τα τρία του παιδιά και έκαψε ζωντανή τη γυναίκα του

12 Φεβρουαρίου 2024

Στραγγάλισε δύο από τα τρία του παιδιά και έκαψε ζωντανή τη γυναίκα του

Στην Altavilla Milicia, έναν δήμο όχι μακριά από το Παλέρμο, ένας 54χρονος κτίστης, ο Giovanni Barreca, σκότωσε βάρβαρα τη σύζυγό του Antonella Salamone, 41 ετών, και τα δύο ανήλικα παιδιά τους Emanuel και Kevin, ηλικίας 5 και 16 ετών. Άλλη μια 17χρονη κόρη γλίτωσε για αδιευκρίνιστους λόγους, την οποία οι καραμπινιέροι βρήκαν μέσα στο σπίτι, στην περιοχή Αλταβίλα Μιλίτσια, σε κατάσταση πλήρους σύγχυσης και πετρωμένη από το φόβο της η οποία μεταφέρθηκε σε προστατευμένη κοινότητα. «Ήταν η αγαπημένη του, την λάτρευε», θα έλεγαν οι γείτονες που συγκεντρώθηκαν κοντά στο σπίτι. «Έκαναν εξορκισμό για να διώξουν τον διάβολο», είπε η κοπέλα στους ανακριτές.

«Είδα τον δαίμονα» λέει ο Σικελός που στραγγάλισε δύο παιδιά του και έκαψε ζωντανή τη γυναίκα του

Η 17χρονη ανέφερε ότι ξύπνησε το πρωί και είδε τα δύο νεκρά αδέρφια της

«Ήθελα να τους ελευθερώσω από τους δαίμονες»

Δύο μέρες μετά τη σφαγή (η ακριβής ώρα παραμένει αβέβαιη), κάλεσε την αστυνομία και εμφανίστηκε στην Casteldaccia, λίγα χιλιόμετρα μακριά. Η γυναίκα κάηκε και θάφτηκε κοντά στο σπίτι και η αστυνομικοί χτενίζουν την περιοχή για να βρουν που έχει θάψει το απανθρακωμένο πτώμα της. Τα παιδιά στραγγαλίστηκαν, το ένα με αλυσίδες. Είχε βγάλει όλη του οργή του επάνω στα σώματα των παιδιών του που βρέθηκαν γεμάτα αίματα.. «Ήθελα να τους ελευθερώσω από τους δαίμονες», φέρεται να είπε ο άνδρας, τον οποίο γνωστοί τους περιγράφουν ως φανατικό θρησκευόμενο.

Η σύζυγος και τα παιδιά βασανίστηκαν και σκοτώθηκαν: η φρίκη (και τα μυστήρια) της σφαγής στην Αλταβίλα

Ο ρόλος δύο υποτιθέμενων συνεργών, ενός ζευγαριού από το Παλέρμο, δεν είναι ακόμη ξεκάθαρος. Γνώριζαν τον Τζιοβάνι Μπαρέκα και την οικογένειά του εδώ και αρκετό καιρό. Και οι τρεις συνελήφθησαν το απόγευμα της Κυριακής για βαριά εκούσια ανθρωποκτονία και καταστολή πτώματος, με τους αστυνομικούς να μιλούν για πιθανή ιεροτελεστία εξορκισμού πίσω από την τριπλή δολοφονία.

Τριπλή δολοφονία στην Altavilla Milicia (φωτογραφία LaPresse)

Σύμφωνα με ό,τι διαρρέει μέχρι αυτή τη στιγμή, ο Μπαρέκα είπε στους καραμπινιέρους ότι «μέσα στο σπίτι του άκουσε και είδε τον δαίμονα» και οι υπεύθυνοι των ερευνών θεωρούν ότι μπορεί να έδρασε υποκινούμενος από θρησκευτική σέχτα. Συγγενείς του δράστη, δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι «το μόνο που ήξεραν, είναι ότι αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και ότι ήταν πολύ θρήσκος».

sikelia-dolofonia

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]