Ο κρεοπώλης κάλεσε τον Μπάμπη ενώ τον είχε δολοφονήσει

9 Φεβρουαρίου 2024

Ο κρεοπώλης κάλεσε τον Μπάμπη ενώ τον είχε δολοφονήσει, από την άρση απορρήτου που έγινε στο κινητό του κρεοπώλη, προέκυψε ένα σημαντικό εύρημα, το οποίο δίνει νέα τροπή στην υπόθεση. Σημαντικά στοιχεία για να ξετυλιχτεί το κουβάρι της δολοφονίας συντελούν και τα μηνύματα του κατηγορούμενου.

Στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών έχουν μπει τα δύο κινητά του θύματος, του 50χρονου κρεοπώλη και ενός ακόμα ατόμου από την παρέα του Μεσολογγίου.

Ο 50χρονος, σύμφωνα με το Star, την επόμενη ημέρα της εξαφάνισης του Μπάμπη, δηλαδή στις 5 Ιανουαρίου, και ενώ όλοι τον αναζητούσαν, πραγματοποίησε τρεις κλήσεις, από τις 3:30 το μεσημέρι έως τις 3:40.

Η μία ήταν προς λάθος νούμερο, καθώς είχε βάλει ένα επιπλέον ψηφίο και οι άλλες δύο ήταν προς… τον ίδιο τον Μπάμπη.

Τα σενάρια για την κίνηση αυτή είναι δύο: Είτε ο κρεοπώλης πραγματοποίησε τις κλήσεις προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις Αρχές δείχνοντας ενδιαφέρον για τον 31χρονο, είτε επειδή ήθελε να επιβεβαιώσει ότι το κινητό του Μπάμπη είχε απενεργοποιηθεί.

Τονίζεται, πάντως, ότι η συσκευή που είχε το θύμα δεν μπορούσε να απενεργοποιηθεί πατώντας απλά ένα κουμπί, αλλά μόνο με αναγνώριση προσώπου (face id).

Τα διαγραμμένα μηνύματα

Generic Smartphone lying in the grass in a nature park during summer day

Εκτός από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, σημαντικά στοιχεία για να ξετυλιχτεί το κουβάρι της δολοφονίας συντελούν και τα μηνύματα του κατηγορούμενου.

Τα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν καταφέρει να ανακτήσουν αρκετά διαγραμμένα μηνύματα και συνομιλίες τόσο από το κινητό του, όσο και από το κινητό ενός ακόμα προσώπου της παρέας του Μπάμπη, του οποίου η εμπλοκή του στην υπόθεση ερευνάται.

Συγκεκριμένα, οι Αρχές ανέκτησαν μηνύματα από το κινητό του 50χρονου, στα οποία υπάρχουν αναφορές για αρχαία αντικείμενα και τρόπους διάθεσής τους προς πώληση, ενώ από το κινητό του ατόμου, που ανήκει στην ευρύτερη παρέα του Μεσολογγίου, ανακτήθηκαν διεγραμμένες συνομιλίες με τον κρεοπώλη για αρχαιότητες και παράνομες ανασκαφές.

Μάλιστα, σύμφωνα με το STAR, οι αστυνομικοί έμειναν έκπληκτοι ακούγοντας τις συγκεκριμένες συνομιλίες, ενώ τους έκανε εντύπωση πώς ένα άτομο τόσο νεαρό σε ηλικία συναναστρεφόταν με έναν 50χρονο και ασχολούνταν με παράνομες ενέργειες.

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]