Πως θα γίνεται η είσοδος στα γήπεδα μέσω του ψηφιακού εισιτηρίου

8 Φεβρουαρίου 2024

Πως θα γίνεται η είσοδος στα γήπεδα μέσω του ψηφιακού εισιτηρίου, αλλάζει η διαδικασία εισόδου στα γήπεδα καθώς θα υπάρχει ταυτοποίηση εισιτηρίου μέσω του gov.gr wallet.

O υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου παρουσίασε αναλυτικά τον νέο τρόπου εισόδου στα γήπεδα που θα ισχύσει μετά την εξαγγελία των νέων μέτρων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός, από την Τρίτη 9 Απριλίου ξεκινά να εφαρμόζεται η νέα διαδικασία ταυτοπροσωπίας με το εισιτήριο των φιλάθλων να «κλειδώνει» στο κινητό του τηλέφωνο.

Η διαδικασία εισόδου στα γήπεδα

Η αγορά του εισιτηρίου θα συνεχίσει να γίνεται με τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες. παραίτητη προϋπόθεση για να έχουμε Gov.gr wallet είναι να έχουμε εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ).

Η διαδικασία είναι απλή. Μπορούμε και σήμερα να αναζητήσουμε για το πώς εγγράφεται κάποιος στο ΕΜΕπ, αναζητήστε τη σχετική πληροφορία στο gov.gr μέσω του νέου ψηφιακού βοηθού mAigov, όπου παρέχεται αναλυτικά το σύνολο της πληροφορίας. Επιπλέον, από σήμερα θα είναι διαθέσιμο και το emep.gov.gr.

  • Ανοίγουμε το Gov.gr wallet.
  • Πάμε στην ενότητα των εισιτηρίων.
  • Πατάμε το κουμπί της προσθήκης για να εισαγάγουμε νέο εισιτήριο.
  • Σκανάρουμε το QR Code του εισιτηρίου που ήδη αγοράσαμε ή περνάμε χειροκίνητα τον αριθμό του εισιτηρίου
  • Το εισιτήριό μας μπαίνει στο ψηφιακό μας πορτοφόλι, στο Gov.gr wallet

Σήμερα τα τουρνικέ δουλεύουν με barcode και qr code. Σύντομα ελπίζουμε να λειτουργούν μέχρι τον Απρίλιο και με NFC.

Για ανήλικα παιδιά κάτω των 15 ετών, το wallet “βγάζει” τα παιδιά μας. Εισάγουμε τον αριθμό του εισιτηρίου. Το ποιος θα συνοδεύει το παιδί. Βάζουμε το ΑΦΜ του συγγενούς, έρχεται μήνυμα αποδοχής και το εισιτήριο μπήκε στο wallet.

Το wallet κάνει την αναγνώριση και βγάζει το εισιτήριο. Σε περίπτωση αλλοδαπών που δεν είναι στο μητρώο γίνεται χρήση του διαβατηρίου στο wallet».

Οσον αφορά τους διεθνείς αγώνες, θα υπάρχει εξαίρεση από τον παραπάνω κανόνα, καθώς βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα της UEFA.

Διαρκείας και «μαύρη λίστα»

Αν η αστυνομία διαπιστώσει “ντου” φιλάθλων χωρίς εισιτήριο, δεν χρειάζεται να παρέμβει για να προχωρήσει σε συλλήψεις.

Με την έκθεσή της, από την επόμενη αγωνιστική, ο αγώνας της ομάδας θα γίνεται χωρίς φιλάθλους ενώ δημιουργείται και «μαύρη λίστα» όσων δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο γήπεδο. «Όταν αυτός ο άνθρωπος πάει να εισάγει το εισιτήριο, το σύστημα θα τον πετάει έξω».

Για τους ηλικιωμένους που δεν έχουν smartphone, η απάντηση του υπουργού ήταν η εξής: «Είναι ένα ζήτημα που μας έχει απασχολήσει. Είμαστε αντίθετοι στο να δημιουργήσουμε οριζόντιες εξαιρέσεις, αλλά εξετάζουμε το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποια θύρα σε κάθε γήπεδο για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία».

Για το τι θα γίνει με τα εισιτήρια διαρκείας, ο κ. Παπαστεργίου ανέφερε πως αυτό «είναι κάτι που συζητάμε με την Super League. Τεχνικά μπορούμε να βάλουμε τα διαρκείας και να τα μεταβιβάζουμε σε τρίτο πρόσωπο, εάν αυτό συμφωνηθεί. Είναι ένα κομμάτι που πρέπει να κλείσουμε τις μέρες αυτές».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]