Δεν αποκλείει νέο χτύπημα η ΕΛ.ΑΣ. στο υπουργείο Εργασίας

5 Φεβρουαρίου 2024

Δεν αποκλείει νέο χτύπημα η ΕΛ.ΑΣ. στο υπουργείο Εργασίας.

Ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ. για τη βόμβα στο υπουργείο Εργασίας. Σε αναμονή για νέο χτύπημα της νεοτρομοκρατίας στην Ελλάδα, βρίσκονται οι αστυνομικοί τις Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, όσο η οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα» δεν στέλνει προκήρυξη για να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους προχώρησε στη βομβιστική επίθεση στο υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου.

Βόμβα στο υπ. Εργασίας: Τι ερευνά η αστυνομία | ΣΚΑΪ

Μάλιστα οι έμπειροι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι «αντάρτες πόλης» να προχωρήσουν σ’ ένα δυναμικό χτύπημα, αυτή τη φορά κατά ανθρώπινου στόχου, κλιμακώνοντας έτσι τον κύκλο που άνοιξε τον Δεκέμβριο με την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στην έδρα των ΜΑΤ στο Γουδί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο «κάδρο» των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής έχουν μπει δύο βομβιστικές ενέργειες από το παρελθόν και συγκεκριμένα από το 2016, όπου άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στο υπουργείο Εργασίας, επίσης απέναντι από την παράπλευρη είσοδο στην οδό Σταδίου και ο οποίος δεν είχε εκραγεί. Παρά την ενδελεχή διερεύνηση του μηχανισμού από τους ειδικούς των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ, τότε δεν είχαν βρεθεί στοιχεία, αποτυπώματα ή γενετικό υλικό του κατασκευαστή ή των ατόμων που «κρέμασαν» τον μηχανισμό στα κάγκελα του πεζοδρομίου, απέναντι από το υπουργείο Εργασίας.

Η δεύτερη βομβιστική επίθεση που έχει μπει στο «κάδρο» των ερευνών, είναι αυτή που είχε σημειωθεί στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής, στο Φάληρο. Και σε αυτήν την περίπτωση οι δράστες της επίθεσης είχαν κρεμάσει τον σάκο με την βόμβα στα προστατευτικά κάγκελα του δρόμου, δίπλα ακριβώς από το κτίριο που στεγάζονται οι εγκαταστάσεις του σταθμού και της εφημερίδας. Στην προκειμένη περίπτωση μάλιστα, οι δράστες είχαν κάψει το κλεμμένο αυτοκίνητο που είχαν χρησιμοποιήσει για να μεταβούν στο σημείο της επίθεσης.

Τότε την ευθύνη είχε αναλάβει η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών». Μια οργάνωση που ποτέ δεν εξαρθρώθηκε, πλην όμως φαίνεται πως το 2019 είχε σιωπηρή αναστολή της δράσης της.

Εύλογα λοιπόν οι Αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχουν βάλει εκ νέου στο «κάδρο» των ερευνών όλα τα στοιχεία και τις πληροφορίες που είχαν συγκεντρώσει για την «ΟΛΑ», καθώς εκτιμούν πως η συγκεκριμένη οργάνωση επανέκαμψε και μάλιστα δριμύτερη, στρατολογώντας «φρέσκα» και άγνωστα προς τις Αρχές πρόσωπα, τα οποία εκπαίδευσαν κυρίως στην τοποθέτηση των εκρηκτικών μηχανισμών, και δευτερευόντως στην κατασκευή ωρολογιακών βομβών.

Αυτό φαίνεται άλλωστε και από το γεγονός πως στην περίπτωση της απόπειρας βομβιστικής επίθεσης στα ΜΑΤ, όπου ο εκρηκτικός μηχανισμός δεν εξερράγη και παρελήφθη ατόφιος από τους ειδικούς, βρέθηκαν «ορφανά» αποτυπώματα μάλλον του κατασκευαστή. Αυτό σημαίνει πως το άτομο είναι άγνωστο στις Αρχές, δεν έχει απασχολήσει για το παραμικρό και ποτέ δεν είχε βρεθεί σε Τμήμα, έστω και ως προσαγωγή.

Ανησυχία για τη βόμβα στη Σταδίου: Μυστήριο με πρωτοεμφανίζομενη οργάνωση –  Επίδειξη δύναμης απέναντι στον έμπειρο «Σερίφη» Χρυσοχοΐδη; [videos] |  Hellasjournal.com

«Άρα υπάρχει «δεξαμενή» από την οποία αντλούνται φρέσκα και άγνωστα προς τις Αρχές πρόσωπα, τα οποία εκπαιδεύονται από τους «παππούδες» του Ενόπλου και εν συνεχεία πραγματοποιούν τις επιθέσεις, ενώ δεν είναι δυνατόν να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να εκπαιδεύονται ακόμα και στα όπλα για ενδεχόμενο χτύπημα ή ακόμα και για λόγους αυτοπροστασίας», λέει με νόημα στο Real.gr αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.

Για τον λόγο αυτό εκτιμάται πως τα δύο άτομα που τοποθέτησαν την βόμβα στο υπουργείο Εργασίας, μάλλον είχαν μαζί τους και ατομικό οπλισμό, ώστε να είναι έτοιμοι να αντιδράσουν με τρόπο δυναμικό, στην περιπτωση που υπάρξουν «ανεπιθύμητες» συναντήσεις με ένστολους.

Real.gr/Θεοδόσης Πάνου

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]