Άδωνις Γεωργιάδης: Σε δύσκολη θέση ο υπουργός υγείας εξαιτίας των αποδοκιμασιών

1 Φεβρουαρίου 2024

«Θερμή» υποδοχή με γιουχαΐσματα επεφύλαξαν έξω από το υπουργείο Υγείας στον Άδωνι Γεωργιάδη οι συμβασιούχοι, ο υπουργός Υγείας βρέθηκε σε δύσκολη θέση εξαιτίας των αποδοκιμασιών.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν μπόρεσε να μιλήσει στους συγκεντρωμένους συμβασιούχους καθώς τον αποδοκίμαζαν συνεχώς και αποχώρησε για το γραφείο του.

Η ΠΟΕΔΗΝ, πραγματοποιεί σήμερα (1/2) στάση εργασίας εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία της για την άμεση απόλυση 6.000 συμβασιούχων με ενεργείς συμβάσεις σε καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση, που δρομολογούν πολλά νοσοκομεία.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία σημειώνει ότι οι συμβασιούχοι εργάζονται πάνω από 5 χρόνια με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων (έστω τρίμηνες) και προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες.

«Νοσοκομεία τρέχουν και ολοκληρώνουν τους διαγωνισμούς για ανάθεση των εν λόγω υπηρεσιών στους εργολάβους και σταδιακά οι συνάδελφοι απολύονται παρότι έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις τους έως 31.3.2024. Οι εργολάβοι σύμφωνα με όλες τις οικονομοτεχνικές μελέτες των Νοσοκομείων στοιχίζουν πολύ περισσότερα χρήματα για το Δημόσιο» υπογραμμίζει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]