Βασίλης Καρράς: Τελέστηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο το 40ημερο μνημόσυνό του

29 Ιανουαρίου 2024

Βασίλης Καρράς: Τελέστηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο το 40ημερο μνημόσυνό του

Σαράντα ημέρες πέρασαν από την ημέρα που ο Βασίλης Καρράς άφησε την τελευταία του πνοή και βύθισε σε θλίψη την οικογένειά του και όλη την Ελλάδα. Στην εκπομπή «Super Κατερίνα» προβλήθηκαν πλάνα από το μνημόσυνο του λαϊκού τραγουδιστή και εκτός από την οικογένειά του, τη σύζυγό του, Χριστίνα και την κόρη του, Ειρήνη, παρευρέθηκαν συγγενείς, συγχωριανοί, συνάδερφοι και φίλοι του. Ανάμεσα στους ανθρώπους που τον τίμησαν ήταν ο Νίκος Κοκλώνης, ο επιχειρηματίας Κώστας Μπερτάκης, η Ελλη Κοκκίνου, η Πηγή Δεβετζή, ο Πέτρος Ιακωβίδης και ο Χάρης Ακριτίδης.

Βασίλης Καρράς: Τελέστηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο το 40ημερο μνημόσυνό  του | Έθνος

Μετά την τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, η οικογένεια είχε οργανώσει και ένα τραπέζι για τους στενούς συγγενείς, ενώ ο δημοσιογράφος Χάρης Λεμπιδάκης υπογράμμισε στην εκπομπή «Το Πρωινό» ότι η σύζυγος και η κόρη του τραγουδιστή είναι πολύ φορτισμένη συναισθηματικά. 

Εδινε σκληρή μάχη για την υγεία του

Βασίλης Καρράς: Τελέστηκε το 40ημερο μνημόσυνό του στο Κοκκινοχώρι | in.gr

Τον Μάρτιο του 2022, ο Βασίλης Καρράς, κατά τη διάρκεια εμφάνισης που είχε σε νυχτερινό μαγαζί στο Ηράκλειο της Κρήτης, αισθάνθηκε μια έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ο τραγουδιστής που αντιμετώπιζε χρόνιες παθήσεις, πήρε εξιτήριο μια μέρα μετά και ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συναντήσει τον γιατρό που είχε αναλάβει την παρακολούθηση της υγείας του. Αργότερα, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, που είχε στεφθεί με επιτυχία και είχε μεταφερθεί στο σπίτι του, στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, όπου και ανάρρωνε, έχοντας κοντά του τους δικούς του ανθρώπους.

Ωστόσο, λίγους μήνες μετά νόσησε από κορονοϊό γεγονός που σε συνδυασμό με τα ήδη βεβαρημένο ιστορικό υγείας του οδήγησε σε διάφορες επιπλοκές που εξασθένησαν τον οργανισμό του. Ο Δαμιανός Κεσογλίδης είχε μιλήσει στην εκπομπή «Το Πρωινό» για την κατάσταση της υγείας του αδελφού του λέγοντας: «Ολα βαίνουν καλώς, παλεύει, παλεύει. Αναρρώνει όσο πάει. Οι γιατροί του είναι αισιόδοξοι. Χθες το βράδυ ήμουν στο σπίτι του, κάναμε καλαμπούρι, κάθε μέρα εκεί είμαι. Συζητάμε, σηκωνόμαστε, παίζουμε την μπιρίμπα μας, βγαίνουμε στο μπαλκόνι, πάμε βόλτα με το αυτοκίνητο, πάμε και στο χωριό του, στην Καβάλα, στα κτήματά του».

Την περασμένη άνοιξη, ο Βασίλης Καρράς είχε εμφανιστεί αρκετά αδυνατισμένος στα εγκαίνια της έκθεσης γλυπτικής «Future Perfect» του Χρήστου Χατζηβασιλείου. Μεταξύ άλλων ο τραγουδιστής είχε δηλώσει στις τηλεοπτικές κάμερες που τον περίμεναν: «Καιρός δεν ήταν να με ξαναδείτε; Είμαι πάρα πολύ καλά, επιστρέφω στη δισκογραφία και γενικά στη ζωή. Νομίζω ότι αυτή η συναυλία θα είναι ένα ωραίο κλείσιμο για την καριέρα μου. Καμιά φορά οι καλλιτέχνες πεθαίνουν επάνω στο σανίδι. Ολους αυτούς τους μήνες δεν μου έλειψε η αγάπη του κόσμου. Δεν μου έλειψε ποτέ, γιατί είναι το μεγαλύτερο δώρο που εισπράττω. Για τις νυχτερινές μου εμφανίσεις θέλω λίγο χρόνο ακόμα».

Στην τηλεφωνική παρέμβαση που είχε κάνει στο «Fame Story», καταχειροκροτήθηκε από το κοινό, ενώ παρουσίασε το νέο του τραγούδι «Χύμα στο Κύμα», σε μουσική του Βασίλη Δαραμούσκα και στίχους του Βασίλη Γιαννόππουλου. Παράλληλα, κυκλοφόρησε και το τελευταίο του άλμπουμ με τίτλο «Είμαι Εδώ», από τη Minos EMI. Στο βιβλίο του, με τίτλο «Από την αποθέωση της Ανατολής… στο χειροκρότημα της Δύσης», γίνεται αναλυτική καταγραφή της καλλιτεχνικής διαδρομής του, καθώς και άγνωστων πτυχών της δημιουργικής του έκφρασης. Η επιθυμία του ήταν τα έσοδα του βιβλίου να διατεθούν ώστε να δημιουργηθεί ένα «καταφύγιο» για άπορους καλλιτέχνες. 

Η τελευταία του επιθυμία

Η τελευταία επιθυμία του τραγουδιστή ήταν η κηδεία του να γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας. Ενα μέρος που αγαπούσε πολύ και είχε μέσα στην καρδιά του. Πριν από μερικά χρόνια, ο τραγουδιστής είχε ξεκινήσει δειλά – δειλά τα πρώτα του βήματα στον χώρο του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο, μαζί με τον τουρισμό είναι τα μόνα που έχει να δώσει η χώρα μας. Κατάφερε να μετατρέψει ενα άγονο μέρος σ’ έναν πράσινο «παράδεισο», δημιουργώντας ακόμη και τεχνητές λίμνες, με σεβασμό πάντοτε στο περιβάλλον της περιοχής. 

Το Farm Karras βρίσκεται υψόμετρο 200 μέτρων στους πρόποδες του Παγγαίου με τους κατοίκους ν’ ασχολούνται με την καλλιέργεια αμπελιού, αμυγδαλιών, ελιών κ.α. «Βλέποντας ότι η δουλειά μου τα τελευταία χρόνια παίρνει τον κατήφορο, ήθελα να ασχοληθώ με τον αγροτικό τομέα, γιατί πιστεύω ότι η χώρα μας αυτό έχει να δώσει και τον τουρισμό. Τίποτε άλλο» είχε δηλώσει ο ίδιος. Το καμάρι του ήταν το ελαιόλαδό του που έχει βραβευτεί σε διεθνείς διαγωνισμούς και είναι γνωστό για τη γεύση και τα οφέλη για την υγεία.

Βανδή, Ρέμος και Φουρέιρα: Πιασμένοι χέρι – χέρι τραγουδούν Βασίλη Καρρά και συγκινούν

Συγκίνηση έφερε η εμφάνιση της Δέσποινας Βανδή στο νυχτερινό μαγαζί, όπου εμφανίζεται ο Αντώνης Ρέμος με την Ελένη Φουρέιρα. Κατά τη διάρκεια της βραδιας, η τραγουδίστρια ανέβηκε στη σκηνή, και μαζί με τους δυο συναδέλφους της, θέλησε να τιμήσει τη μνήμη του Βασίλη Καρρά, που έφυγε από τη ζωή πριν από μερικές ημέρες σε ηλικία 70 ετών.

«Πρώτη φορά στην Αθήνα κατέβηκε η Δέσποινα με τον Βασίλη Καρρά. Ο Βασίλης της έδωσε το γήπεδο, και μετά της έδωσε αυτό το υπέροχο τραγούδι, και σήμερα θα το πούμε για εκείνον, όχι για εμάς. Τον Βασίλη τον αγαπάμε, και θα τον αγαπάμε για πάντα» ανέφερε ο Αντώνης Ρέμος και στη συνέχεια οι τρεις τους, αγκαλιασμένοι ερμήνευσαν το «Γέλα μου». 

Το συγκινητικό αντίο της Βανδή στον Καρρά

Η Δέσποινα Βανδή έκανε τα πρώτα της βήματα στον χώρο της μουσικής στο πλάι του Βασίλη Καρρά. Η τραγουδίστρια κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο με τίτλο «Γέλα μου» το 1994 με τη βοήθεια του Βασίλη Καρρά. Το ομώνυμο τραγούδι, όπως και το «Αδιέξοδο», είναι σε στίχους του αγαπημένου καλλιτέχνη.

«Με πόση χαρά ξεκίνησε η σημερινή μέρα και με πόση λύπη γέμισε. Δεν μπορώ να βάλω σε τάξη τις σκέψεις μου. Δίπλα του ξεκίνησα το ταξίδι μου στη μουσική. Δίπλα του την περίοδο που άρχισε ν’ αγαπιέται απ’ όλη την Ελλάδα εγώ να μαθαίνω τη σκηνή τη νύχτα και το περιτύλιγμα της και παράλληλα να διαβάζω στα καμαρίνια προσπαθώντας να πάρω το πτυχίο.

Με ξεγέλασε μ’ έναν τρόπο. Μ’ έκανε να πιστεύω πως ο κόσμος της μουσικής είναι γεμάτος με Βασιληδες! Με τα χρόνια κατάλαβα τη μοναδικότητα του και δεν αναφέρομαι στη ντοπροσύνη της φωνής του ούτε και στα τραγούδια του. Ο Βασιλης αυτός ο άντρας με αυτό το εκτόπισμα που είχε που λατρευόταν σα ροκ σταρ, αυτός που ξεκινούσε με το “καλησπέρα και καλή βραδιά” και τον αποθέωναν όλοι.

Είχε μια σχεδόν παιδική αθωότητα που τη διατήρησε όλα αυτά τα χρόνια. Γενναιόδωρος, με μια αφοπλιστική απλότητα, αληθινός και με πολλή αγάπη για όλους, τον ένοιαζε μόνο η σκηνή κι ό,τι γινόταν πάνω σε αυτήν. Σπάνιας κοπής άνθρωπος. Ζει στην καρδιά μου και τον ευγνωμονώ για όσα μου έμαθε συνειδητά και ασυνείδητα. Βασίλη… “Γελα μου”, 1994».

Βασίλης Καρρας Δέσποινα Βανδή..σε μια Σπάνια για την εποχή παρουσίαση σχήματος..Σπάνιο Ντοκουμέντο

Με τον θάνατο του Βασίλη Καρρά, ο λαϊκός κόσμος αποχαιρέτησε έναν μεγάλο τραγουδιστή, έναν καλλιτέχνη που με τη μοναδική του φωνή και τον συναισθηματικό τρόπο έκφρασής του κατάφερε ν’ αγγίξει τις καρδιές μας. Όμως, η κληρονομιά του Βασίλη Καρρά δεν θα σβήσει ποτέ. Στίχοι και νότες του, φορτισμένοι με συναισθηματική ειλικρίνεια και παθιασμένη έκφραση, θα συνεχίσουν να ζουν και ν’ αναπνέουν, δημιουργώντας έναν ατέλειωτο ρεύμα μελωδιών που θα συντροφεύει τις ζωές μας. Στα μάτια και τις ψυχές μας, ο «Αρχοντας της καψούρας», όπως ήταν το παρατσούκλι του, δεν θα είναι ποτέ απλά μια μνήμη, θα παραμείνει πάντα ζωντανός, ξεπερνώντας τα όρια του χρόνου και της φθοράς.

ethnos.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]