Ρούλα Πισπιρίγκου: Την ενοχή της για τον θάνατο της Τζωρτζίνας πρότεινε η εισαγγελέας

25 Ιανουαρίου 2024

Ρούλα Πισπιρίγκου: Την ενοχή της για τον θάνατο της Τζωρτζίνας πρότεινε η εισαγγελέας

Την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της Τζωρτζίνας πρότεινε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όπου εκδικάζεται η υπόθεση.

«Το χέρι που έδωσε την κεταμίνη στη μικρή Τζωρτζίνα δεν είναι άλλο παρά το χέρια της μητέρα της» είπε η εισαγγελέας.

Ακούστηκε να λέει «άντε γ…» απευθυνόμενη στην εισαγγελέα, που πρότεινε την ενοχή της για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία – «Το χέρι που έδωσε την κεταμίνη στο παιδί είναι αυτό της κατηγορούμενης» – «Έγινε εργαλείο στα χέρια της, για να χειριστεί τον κ. Δασκαλάκη κάθε φορά που την εγκατέλειπε»

«Καταπέλτης» για την Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να δολοφονήσει και εν τέλει δολοφόνησε την κόρη της Τζωρτζινα με χορήγηση μεγάλης δόσης κεταμίνης, ήταν πριν από λίγο η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, αγορεύοντας σήμερα στη δίκη της κατηγορούμενης μητέρας από τις 10 το πρωί.

Επί 10 και πλέον ώρες γινόταν  η  αγόρευσή της επί της ενοχής ή μη της Ρούλα Πισπιρίγκου για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, Ευαγγελία Σπυριδωνίδου.

Λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ μετά από μια μαραθώνια αγόρευση η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη.

Συγκεκριμένα, αποδομώντας έναν προς έναν τους ισχυρισμούς της κατηγορουμένης η εισαγγελέας αναφέρεται στις συνθήκες νοσηλείας του κοριτσιού, στη στάση της κατηγορούμενης μητέρας της κάνοντας λόγο για πλήρη απουσία συναισθήματος από την πλευρά της αφού «θα έπρεπε οι φωνές της μάνας να έχουν σηκώσει την Πάτρα στο πόδι, όταν έπαθε ανακοπή το παιδί της», αλλά και στις σχέσεις της με τον εν διαστάσει σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη.

Η εισαγγελική λειτουργός χαρακτηρίζοντας ασφαλή τα συμπεράσματα από το μεταθανάτιο αίμα της Τζωρτζίνα, εξέφρασε μάλιστα τη βεβαιότητα ότι «η ποσότητα της κεταμίνης σύμφωνα με την τοξικολογική και τους επιβαρυντικούς παράγοντες συνετέλεσε στην αιφνίδια ανακοπή» του κοριτσιού. «Δεν είχαν κανένα λόγο οι γιατροί και οι νοσηλευτές να πουν ψέματα» είπε η εισαγγελέας.

«Το φιαλίδιο της κεταμίνης έχει 100 μικρογραμμάρια κεταμίνης. Η κεταμίνη έχει κόκκινη γραμμή» τόνισε η εισαγγελέας και επικαλέστηκε έγγραφα του νοσοκομείου σύμφωνα με τα οποία ουδείς γιατρός συνταγογράφησε τη συγκεκριμένη ουσία στην Τζωρτζίνα. «Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι οι γιατροί εκείνη την ημέρα έδωσαν κεταμίνη στο παιδί» σημείωσε η εισαγγελέας.

«Δεν βρέθηκε κάτι που να συνάδει με την αιτία θανάτου. Τίποτα, ούτε το παραμικρό. Ο θάνατος στο Αγλαΐα Κυριακού δεν προήλθε από τίποτα άλλο εκτός από τη χορήγηση της κεταμίνης. Την ώρα που μπαίνει η γιατρός το παιδί είναι ήδη σε καρδιοαναπνευστική ανακοπή. Κάνεις δεν ήταν στο δωμάτιο μέχρι την ανακοπή. Όλο το χρονικό διάστημα που έχει αποδειχτεί ότι έγινε η χορήγηση της κεταμίνης, ήταν μόνο εκείνη στο δωμάτιο. Το χέρι που έδωσε την κεταμίνη στη Τζωρζίνα ήταν αυτό της κατηγορούμενης είπε η εισαγγελέας και συμπλήρωσε αναφερόμενη στο Καραμανδάνειο: «το ότι δεν βρίσκεται μια ουσία δε σημαίνει ότι δεν δόθηκε».

Εκνευρισμένη η Πισπιρίγκου

Η κατηγορούμενη που τις πρώτες ώρες άκουγε με προσοχή όσα τις καταλόγιζε η εισαγγελέας, τις τελευταίες ώρες ήταν με το κεφάλι σκυμμένο προς το πάτωμα, αφού καταλαβαίνει ότι η κ. Σπυριδωνιδου έδειχνε το δρόμο προς την ενοχή της. Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Cnn.gr όταν η εισαγγελέας ανέφερε ότι η  «η μικρή Τζωρτζίνα είχε μια ατυχία στη ζωή της, να έχει μάνα, μητέρα, τροφό, φροντιστή την κατηγορούμενη!» η Ρούλα Πισπιρίγκου  ψέλλιζε «άντε γαμήσου».

«Είχε δηλητηριάσει το παιδί κατά του πατέρα του»

Η εισαγγελέας αφιέρωσε μεγάλο μέρος της αγόρευσή της στις σχέσεις της κατηγορουμένης με τον Μάνο Δασκαλάκη.

«Το παιδί το είχε “δηλητηριάσει” κατά του πατέρα του. Είναι ένα παιδί που έχει δει τα αδέλφια του να φεύγουν, η μητέρα του της λέει τα πάντα για τον πατέρα του και αναρωτιόμαστε γιατί είναι σε αυτήν την κατάσταση; Όλο αυτό το χρονικό διάστημα στο Καραμανδάνειο έχει προκύψει ότι το ζευγάρι ήθελε να χωρίσει.
Η κα κατηγορουμένη και ενώ έχει χάσει ήδη δυο παιδιά κάνει αναρτήσεις και ψάχνει αν φοράει τη βέρα του, αν έχει αλλάξει κάτι στο fb, αν ο κ. Δασκαλάκης είναι έξω, κυκλοφορεί, ενώ το παιδί της νοσηλεύεται. Εκείνη έχει το νου της αν δηλώνει παντρεμένος ή όχι. Η κατηγορούμενη έχει βάλει το παιδί της να ζητά να δει τον μπαμπά της, το μαγνητοφωνεί το παιδί να το λέει ενώ είναι στα επείγοντα. Λέει ευθαρσώς στο παιδί της να μην τη φέρνει σε δύσκολη θέση. Αναρωτιόμαστε γιατί το παιδάκι πεταγόταν στον ύπνο του; Γιατί οι γιατροί μιλούσαν για παιδοψυχολόγο; Το πρώτο τηλεφώνημα που κάνει το πρωί πριν πάει στο Καραμανδάνειο είναι στο δικηγόρο της. Είναι δυνατόν; Να σκέφτεσαι πρώτα το δικηγόρο και μετά τον πατέρα;
Σε ποια ζυγαριά μπαίνει ο πατέρας και η θεία για το ποιος θα καθίσει με το παιδί; Εκείνη τη χρονική στιγμή που η κα κατηγορουμένη επιλέγει τη θεία για να αφήσει πίσω για να πάρει ρούχα, την ενδιαφέρει η Τζωρτζίνα, οι εξετάσεις; Και όλα αυτά δύο εβδομάδες μετά το θάνατο της Ίριδας. Και αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να φύγεις να πάρεις ρούχα και πιτζάμες.

“Κάθε φορά που θα χωρίζουμε θα έχουμε μία απώλεια” της λέει ο κ. Δασκαλάκης. Μέσα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση έρχεται η ανακοπή της Τζωρτζίνας. Οι σχέσεις του ζευγαριού αποκαταστάθηκαν άμεσα και είναι ξανά μαζί», τόνισε η εισαγγελέας.

Αποδόμησε του ισχυρισμούς της Πισπιρίγκου

Νωρίτερα, κατά την αγόρευση της τους ισχυρισμούς της ιατροδικαστή Ουρανίας Δημακοπούλου αποδόμησε η εισαγγελέας, λέγοντας πως παρουσίαζε ένα παιδί χωρίς συμπτώματα σαν ωρολογιακή βόμβα. «Τόσοι γιατροί, τόσοι νευρολόγοι που εξέτασαν το παιδί, δε βρήκαν επιληψία. Το βρήκε η κ. Δημακοπούλου διαβάζοντας τα έγγραφα της δικογραφίας. Θεωρώ τουλάχιστον ανεπίτρεπτο να λέει ότι ένα 8χρονο παιδί έπασχε από νευρική ανορεξία. Είπε ότι έπρεπε να πάρουν εγκεφαλονωτιαίο υγρό από την Τζωρτζινα! Τρομάζω στην ιδέα τι θα γινόταν αν κάθε 8χρονο πήγαινε στα επείγοντα και του έπαιρναν αυτό το υγρό! Πως είναι δυνατόν να έρχεται εδώ να λεει τόσα πράγματα που είναι στη σφαίρα της φαντασίας! Είπε τόσα πράγματα που αν κάποιος είχε όρεξη να τα ψάξει στο Google θα καταλάβαινε ότι το παιδί είναι ωρολογιακή βόμβα!» είπε η εισαγγελέας και συμπλήρωσε: «Σημειώναμε και γράφαμε επί 4 μέρες και κάθε φορά έλεγε και μια διαφορετική αιτία θανάτου! Όλα τα είχε αυτό το παιδί; Όλη αυτή η ορολογία που αράδιασε σε ένα παιδάκι 8 ετών δεν μπορεί να υπάρχει!».

Η εισαγγελέας περιέγραψε όσα συνέβησαν στο νοσοκομείο του Ρίου και το πως ο εντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης άρχισε να υποψιάζεται τη μητέρα. Σε όλη της διάρκεια της αγόρευσης η Ρούλα Πισπιρίγκου κοίταζε στα μάτια την εισαγγελέα, ενώ οι συγγενείς παρακολουθούν «παγωμένοι» στο ακροατήριο.

«Ο κ. Ηλιάδης μας είπε ότι δεν πείστηκε από την ηπατική ανεπάρκεια της Μαλένας, γιατί τα παιδιά με αυτή την ασθένεια έχουν άλλη πορεία νόσου. Στο πλαίσιο αυτό ήρθε στο μυαλό του το σύνδρομο Μινχάουζεν. Το έψαξε ο κ. Ηλιαδης, δεν επετεύχθη να βγάλει συμπέρασμα. Ήρθε σε επικοινωνία και με την κ. Τσιώλα, ούτε από εκεί κατάφερε να βγάλει κάτι, οπότε αρκέστηκε στο να έχει μια καλή επικοινωνία με τη μητέρα» περιέγραψε η εισαγγελέας.

Η εισαγγελέας περιέγραψε όλη την πορεία της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη στα νοσοκομεία που νοσηλεύτηκε και κατέληξε πως «η καρδιά του παιδιού ήταν οχυρωμένη», αφού είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και είχαν αποκλειστεί όλα τα ενδεχόμενα το παιδί να έπασχε από κάποια καρδιακή νόσο.

«Η καρδιά της Τζωρτζίνας μετά το Ωνάσειο ήταν μια πλήρως λειτουργική και μελετημένη καρδιά. Οι γιατροί δεν πήγαν στα τυφλά. Από την τοποθέτηση του απινιδωτή και μετά η καρδιά της Τζωρτζίνας ήταν πλήρως ελεγχόμενη από τους γιατρούς. Όμως για να δουλεύει η καρδιά χρειάζεται οξυγόνο. Αυτό εξασφαλίζεται με ΑΜΠΟΥ ή διασωλήνωση αν αυτό χρειαστεί. Όλοι οι μάρτυρες έδωσαν μεγάλη βαρύτητα στα κλινικά συμπτώματα. Αυτά θα οδηγήσουν τον καρδιολόγο, τον γενετιστή ή τον παιδίατρο. Αν υπήρχε σημάδι για πρόβλημα καρδιάς δε θα περίμεναν οι γιατροί το γενετιστή να τους πει».

Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας «καυτηρίασε» μάλιστα τη στάση της υπεράσπισης να αφήσει αιχμές κατά του ιατρού αναισθησιολόγου Ι. Χασαπόπουλου που έκανε ΚΑΡΠΑ στο παιδί επί 50 λεπτά, παρότι στη βιβλιογραφία αναφέρεται ότι μετά τα 20 λεπτά μπορεί να επιφέρει εγκεφαλικές βλάβες.

«Ο κ. Χασαπόπουλος μας είπε ότι μόλις κατάλαβε ποιο παιδί ήταν, έγινε μια έκρηξη μέσα στο μυαλό του, επειδή ήξερε ότι έχουν χαθεί άλλα δυο παιδιά. Αλίμονό μας αν ζητάμε από τους γιατρούς να σταματούν επειδή δεν θα είναι ο τέλειος άνθρωπος, ποιος έχει πει ότι οι άνθρωποι ΑΜΕΑ δεν είναι τέλειοι άνθρωποι; Το πάθος του ήταν να ζωντανέψει την Τζωρτζίνα, δεν κρατούσε ρολόι. Πώς πετάμε λάσπη σε αυτόν τον άνθρωπο και να λέμε κακώς ξεπέρασες τα 20 λεπτά ΚΑΡΠΑ. Μετά από σχεδόν 50 λεπτά βλέπει το παιδί να αποκτά ρυθμό. Η Τζωρτζίνα ήταν ηρωίδα, πολύ δυνατό παιδί. Σε αυτή τη δίκη εγώ προσωπικά κατάλαβα πόσο σημαντική και δύσκολη είναι η ΚΑΡΠΑ. Τι να σκεφτείς; Το μόνο που ήθελε ο ιατρός ήταν να επαναφέρει την Τζωρτζίνα. Εγώ τον συγχαίρω. Επανέφερε στη ζωή το παιδί», τόνισε η εισαγγελέας.

πηγή: koutipandoras.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]