Πιλότος δίνει πέντε βασικές συμβουλές – Τι να μην κάνετε ποτέ μέσα στο αεροπλάνο

18 Ιανουαρίου 2024

 Πιλότος δίνει πέντε βασικές συμβουλές – Τι να μην κάνετε ποτέ μέσα στο αεροπλάνο

Το ταξίδι με το αεροπλάνο πολλές φορές μπορεί να είναι γεμάτο προκλήσεις. Αλλά κάποιοι που ταξιδεύουν συνέχεια ξέρουν τι πρέπει να κάνουν ώστε να κυλήσει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα

Ειδικότερα, πιλότοι μίλησαν στη New York Post για το ποιες είναι οι οδηγίες για να πετάξουμε πιο εύκολα και ανώδυνα, δίνοντας συμβουλές για τη συμπεριφορά που θα πρέπει να έχει κάθε ταξιδιώτης ή και συνήθειες που θα τον βοηθήσουν.

Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε

Ποτέ μην πηγαίνετε στο μπάνιο χωρίς να φορέσετε τα παπούτσια σας

«Πολλοί επιβάτες δικαιολογημένα βγάζουν τα παπούτσια τους όταν κάθονται για λόγους άνεσης κατά τη διάρκεια της πτήσης, αλλά εγώ φροντίζω πάντα να φοράω παπούτσια όταν χρησιμοποιώ την τουαλέτα», δήλωσε ο Stefan Dor Arnarsson, πιλότος της PLAY, μιας ισλανδικής αεροπορικής εταιρείας.

Αυτό δεν θα πρέπει να εκπλήσσει κανέναν που έχει δει το εσωτερικό μιας τουαλέτας αεροπλάνου – τα πατώματα μπορεί να είναι μούσκεμα από νερό – και ένας Θεός ξέρει τι άλλο.

Ποτέ μην σηκώνεστε πριν το αεροπλάνο φτάσει στην πύλη – να γιατί

Το να σηκώνεστε στο διάδρομο ενώ το αεροπλάνο κινείται είναι ένα ρίσκο που δεν αξίζει να πάρετε. Το να λύσετε την ζώνη σας ενώ το αεροπλάνο εξακολουθεί να τροχοδρομεί – και η λυχνία της ζώνης ασφαλείας είναι αναμμένη – είναι παράνομη πράξη. Και επικίνδυνη, επίσης. Αυτό συμβαίνει επειδή ο πιλότος μπορεί να χρειαστεί να πατήσει ξαφνικά φρένο.

Ποτέ μην φρικάρετε με τις αναταράξεις – το αεροπλάνο είναι κατασκευασμένο για να αντέχει και χειρότερα

Αναταράξεις; Μην φρικάρετε – τα αεροπλάνα είναι κατασκευασμένα για να επιβιώνουν με τον τρόπο που τα σκάφη είναι κατασκευασμένα για να πλέουν στα πιο τρικυμισμένα νερά υποστηρίζουν πιλότοι.

«Οι αναταράξεις είναι μια ενόχληση για τους περισσότερους, αλλά το αεροπλάνο δεν θα πέσει από τον ουρανό», δήλωσε η πιλότος Jeanie Carter της Wheels Up, μιας ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας.

«Και συνήθως δεν είναι καθόλου επικίνδυνοι, αρκεί να ακολουθείτε τις οδηγίες του πληρώματος της πτήσης – να μένετε καθιστοί και να φοράτε τη ζώνη ασφαλείας σας όταν σας ζητείται», είπε.

«Παρομοιάζω τις αναταράξεις με την οδήγηση σε μια βάρκα», είπε. «Στη βάρκα μπορείτε να δείτε τα κύματα καθώς αναπηδάτε. Ο αέρας είναι ένα ρευστό όπως το νερό, αλλά στον αέρα δεν μπορείτε να δείτε τα “κύματα”. Είναι απολύτως ασφαλές και το αεροπλάνο μπορεί να το χειριστεί».

Μην βάζετε και τις δύο τσάντες στον κάδο των αποσκευών.

Μην είστε αυτός ο τύπος – αφήστε λίγο χώρο στον κάδο για τους άλλους.

Όταν σας ζητούν να ανοίξετε το σκίαστρο του παραθύρου, κάντε το

Μην αμφισβητείτε τον πιλότο σας όταν σας ζητείται να ανοίξετε τα ρολά των παραθύρων -μπορεί να σας βοηθήσει να σώσετε τη ζωή σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

«Ποτέ δεν κρατάω κλειστό το σκίαστρο του παραθύρου κατά την απογείωση ή την προσγείωση», δήλωσε στη HuffPost η πιλότος και blogger Mindy Lindheim.

Το ανοιχτό παράθυρο επιτρέπει επίσης στους επιβάτες να δουν πολλά από αυτά που οι πιλότοι δεν μπορούν να δουν όπως τα φτερά και να ειδοποιήσουν αν κάτι δεν είναι φυσιολογικό

ethnos.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]