Γεωργιάδης προς διοικητές νοσοκομείων: “Όποιος δεν μπορεί να φύγει σήμερα, όσοι μείνετε θα πρέπει να εργαστείτε”

18 Ιανουαρίου 2024

Γεωργιάδης προς διοικητές νοσοκομείων: “Όποιος δεν μπορεί να φύγει σήμερα, όσοι μείνετε θα πρέπει να εργαστείτε” δε θα ανεχτώ φαινόμενα διαφθοράς και ανισότητες, δεν έχω φίλους, ούτε χρειάζεται να με πάρει κανείς τηλέφωνο και δεν έχω άλλα κριτήρια πέρα από τη δουλειά σας»

Αυστηρό και ξεκάθαρο μήνυμα πέρασε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στους διοικητές νοσοκομείων, τους οποίους συγκέντρωσε σήμερα (17/1) στην Πινακοθήκη, ώστε να τους δώσει οδηγίες για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, ο υπουργός Υγείας απευθύνθηκε σε όλα τα στελέχη των νοσοκομείων των υγειονομικών περιφερειών αλλά και των άλλων οργανισμών, που βρέθηκαν στην Πινακοθήκη, τονίζοντας ότι τρέφει σεβασμό για όλους και για όσα κάνουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Στη συνέχεια, ωστόσο, με αυστηρό ύφος τόνισε πως γνωρίζει ότι πολλοί εξ’αυτών δεν θα είναι στην ίδια θέση μετά τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την επιλογή νέων στελεχών, σημειώνοντας όμως ότι τα νοσοκομεία πρέπει να λειτουργήσουν. Γι’ αυτό κάλεσε όποιον δεν μπορεί να το πει και να αποχωρήσει σήμερα. «Αν υπάρχει κάποιος που δε θέλει να συνεχίσει να το πει σήμερα. Όσοι μείνετε θα πρέπει να εργαστείτε».

Πάντως, με βάση την εκτίμηση του υπουργού Υγείας θα χρειαστούν περίπου 7 με 8 μήνες για να διοριστούν οι νέοι Διοικητές στα Νοσοκομεία. Μέχρι τότε όμως, με βάση την παρακίνηση του Άδωνι Γεωργιάδη, θα πρέπει όλοι να εργασθούν σκληρά καθώς θα αξιολογηθούν. Κάτι που ήταν προγραμματισμένο και από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπως είπε.

Η αξιολόγηση που θα γίνει στους μήνες αυτούς θα είναι το βασικότερο κριτήριο για την παραμονή των Διοικητών αφού θα κρίνονται σε πραγματικό χρόνο για την απόδοσή τους ενώ όπως συμπλήρωσε: «δεν έχετε κανέναν λόγο να φοβάστε ότι θα απομακρυνθείτε».

Τόνισε μάλιστα εμφατικά: «Δεν έχω φίλους, ούτε χρειάζεται να με πάρει κανείς τηλέφωνο και δεν έχω άλλα κριτήρια πέρα από τη δουλειά σας».

Κατά τα άλλα, τους γνωστοποίησε ότι θα κάνει και εφόδους στα νοσοκομεία, ώστε να διαπιστώνει ιδίοις όμμασι την κατάσταση που επικρατεί ενώ τους κάλεσε να δώσουν λύση στο πρόβλημα με τις αναμονές.

«Οι αναμονές είναι αγκάθι στο ΕΣΥ», υπογράμμισε μεταξύ άλλων αναφέροντας μάλιστα ότι θα αποτελέσει άλλο ένα βασικό κριτήριο για την αξιολόγησή τους αν θα επιλύσουν το ζήτημα με τις αναμονές. «Θα παρακολουθώ τη μέση μείωση του χρόνου στις εφημερίες και θα είναι βασικός δείκτης αξιολόγησης», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στα χειρουργεία και την Ενιαία λίστα χειρουργείων που αρχίζει να εφαρμόζεται σε όλα τα νοσοκομεία από την 1η Φεβρουαρίου, δήλωσε προς τους Διοικητές:

«Δε θα ανεχτώ φαινόμενα διαφθοράς και ανισότητες. Θα υπάρξει έλεγχος και στοιχεία και για τις λίστες χειρουργείων». Πάντως, ο κ. Γεωργιάδης περιέγραψε και το πώς θα εργάζονται οι νοσοκομειακοί γιατροί στο νέο ΕΣΥ που θα δημιουργήσει αφού όπως δήλωσε θα δώσει την ευκαιρία στο ιατρικό σώμα να εισπράττει νόμιμα περισσότερα χρήματα, μιλώντας τόσο για τα απογευματινά χειρουργεία που θα είναι με αμοιβή των πολιτών όσο και για το ιδιωτικό έργο που θα μπορούν να κάνουν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]